![]() |
C# jak kamera wykrywa to program reaguje - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364) +--- Wątek: C# jak kamera wykrywa to program reaguje (/Temat-C-jak-kamera-wykrywa-to-program-reaguje-163056) |
C# jak kamera wykrywa to program reaguje - Mksiak - 12-06-2019 19:07 Hey, znajomy urządził mega salę jak kinową do grania w FIFE, ekran, fotele głośniki itd. Jako, że jestem na informatyce ( nie na programowaniu niestety ), zapytał mnie czy byłoby możliwe ( to na pewno tylko jak zrobić ![]() Było by wstanie coś takiego zrobić? RE: C# jak kamera wykrywa to program reaguje - Mailowiec - 12-06-2019 19:11 Radom? Ostatnio z Heliosa krzesła wynosili ![]() RE: C# jak kamera wykrywa to program reaguje - TheKing - 12-06-2019 19:52 Jak gracie na PC to znajdujesz adres bazowy wyniku, później odczyt z pamięci i tyle. Z kamerki to musiałbyś poszukać jakiegoś OCRa i albo jakoś realtime, albo sczytujesz klatkę i z obrazka. RE: C# jak kamera wykrywa to program reaguje - Mksiak - 12-06-2019 21:56 Trzeba by tą drugą opcję klatkę i z obrazka bo nie na PC tylko na PS4, ja jestem kompletnie zielony, najlepiej może jak ktoś ma namiary to jakiegoś prosa z C sharpa haha C# jak kamera wykrywa to program reaguje - Scoobyx - 13-06-2019 09:09 Do takich rzeczy lepiej użyć pythona ze względu na ilość bibliotek. Z odczytywaniem obrazu jest większy problem, bo często nawet zmiana światła może wpłynąć na odczyt. Ale tesseractem można dodać whitelist i filtrować tylko liczby [0-10]. Obraz odpowiednio trzeba oczyścić ze wszystkich szumów i można testować. |