![]() |
Problem z Urzędem Pracy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Problem z Urzędem Pracy (/Temat-Problem-z-Urzedem-Pracy-163034) |
Problem z Urzędem Pracy - mach - 11-06-2019 09:19 Witam Otóż mam mały problem. Na 15 maja miałem podpis w UP. Ale 26 kwietnia podjąłem pracę na umowę zlecenie. Nie stawilem się na podpis bo myślałem że jak już pracuje to nie trzeba A dziś przychodzi mi list że zostałem skreślony z ubezpieczenia... Co robić w takiej sytuacji ?? RE: Problem z Urzędem Pracy - twardy - 11-06-2019 09:26 Po skresleniu mmiales miesiac ochrony, tyle ![]() RE: Problem z Urzędem Pracy - mach - 11-06-2019 09:44 Tyle że ja już od wczoraj nie pracuje bo się zwolniłem RE: Problem z Urzędem Pracy - twardy - 11-06-2019 09:56 To najwazniejsza informacja jakiej brakuje w pierwszym poscie. Idz do PUPu i sie zapytaj czy zostales skreslony w zwiazku z brakiem obecnosci na spotkaniu czy moze powodem bylo zgloszenie ubezpieczenia tam gdzie robiles na zlecenie. RE: Problem z Urzędem Pracy - tjt1 - 11-06-2019 11:52 Ja na miejscu autora tematu nie szedłbym na razie w ogóle do UP. Jeżeli jesteś zarejestrowany w UP i podejmiesz zatrudnienie (podpiszesz umowę) to musisz ich o tym poinformować w ciągu tygodnia. Jeżeli tego nie zrobisz, to mogą naliczyć ci karę finansową (kilkaset złotych). A z wykreśleniem i zakazem rejestracji przez pewien okres to już nic raczej nie zrobisz. Po prostu nie stawiłeś się na ustalone spotkanie i takie są tego konsekwencje. Następnym razem jeżeli nie możesz/nie chcesz z jakichś powodów iść na spotkanie to wyślij do nich przynajmniej e-maila z prośbą o natychmiastowe wyrejestrowanie, tak aby później w dowolonym momencie móc bezproblemowo zapisać się ponownie. RE: Problem z Urzędem Pracy - kukiz87 - 11-06-2019 13:55 Po nie odchaczeniu się skreślają Cię z możliwości rejestracji na bodajże 3 miesiące, ja tak miałem za pierwszym razem , jak nie poszedłem się odhaczyć, po drugim masz na dłużej i po trzecim chyba na rok bana na pup , w piśmie powinieneś mieć napisane na ile czasu masz bana ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Problem z Urzędem Pracy - mach - 14-06-2019 09:09 Do zamknięcia temat RE: Problem z Urzędem Pracy - Hybrid1990 - 14-06-2019 15:27 Skoro chodziłeś do UP, to dostałeś do podpisu kartkę A4 - informacje o prawach i obowiązkach bezrobotnego, której dostawało się kopię. Tam jest jak byk napisane, że od momentu zatrudnienia się, trzeba poinformować o tym UP do siedmiu dni. Tak samo w przypadku niestawienia się "na podpis". Skoro masz tam wszystko jasno wyjaśnione co i jak, to dlaczego piszesz: (11-06-2019 09:19)mach napisał(a): Nie stawilem się na podpis bo myślałem że jak już pracuje to nie trzeba? Ignorancja, nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, kompletnie wywalone na wszystko, niedorozwój - różnie to można nazwać. I ta sytuacja jest identyczna jak tutaj na forum - kartka informacyjna o prawach i obowiązkach osoby bezrobotnej to taki regulamin forum, który również olewasz / nie przestrzegasz: - Ponowne proszenie o pożyczenie pieniędzy, pomimo poinformowaniu o zakazie. (+5 punktów) - Nieregulaminowe podbicie tematu. (+2 punktów) - Cena do uzgodnienia / brak ceny w temacie sprzedaży. (+2 punktów) - Niedotrzymanie terminu przyznania nagrody. (+2 punktów) Także jak coś masz napisane czarno na białym, i nie stosujesz się do tego, to będzie się czekać w życiu jeszcze wiele problemów. Ogarnij się. Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |