Inwestowanie w firmę - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: Inwestowanie w firmę (/Temat-Inwestowanie-w-firme-162118) |
Inwestowanie w firmę - ~eL - 16-04-2019 10:39 Hej. Znam firme która potrzebuje trochę dofinansowania. Chętnie bym ich wsparł natomiast chciałbym też najpierw rozpoznać temat. Będąc osobą fizyczną bez żadnej działalności jakie mam możliwości inwestowania w firmy z pkt widzenia przepisów w Polsce? Jest crowdfunding w którym dostajemy coś w zamian (np. udziały w firmie). Myśle że istnieje też możliwość pożyczki na podstawie umowy (choć nie wiem jaką moc prawną ma taki dokument). Czy istnieją jeszcze jakieś możliwości? RE: Inwestowanie w firmę - PremAccHack - 16-04-2019 11:25 Weź chłopie poczytaj na forum. Poklikaj w jakieś mypaye czy inne seriwisy. Rusz głową i 2 tyś miesiecznie Ci wpadnie bez wychodzenia w domu. Możesz coś na olx sprzedawać czy fb. Masz do 1000zł bez zakładania firmy. Nie pchaj się w jakieś gówna pokroju inwestycja w czyjeś firmy czy jakieś śmieszne hyipy, piramidy finansowe. Sprawdź sobie dzienniki na forum są osoby które zarabiają na reklamach umieszczanych na stronie, CPA i innych wymysłach poczytaj zrób coś sam rusz głową odezwij się do jakiegoś mentora z forum i te 2k uzbierasz na lajcie. Sprawdź eforse, firesub i inne serwisy są osoby które Ci powiedzą jak na tym zarabiać. RE: Inwestowanie w firmę - ~eL - 16-04-2019 12:52 (16-04-2019 11:25)PremAccHack napisał(a): Weź chłopie poczytaj na forum. Poklikaj w jakieś mypaye czy inne seriwisy. Rusz głową i 2 tyś miesiecznie Ci wpadnie bez wychodzenia w domu. Możesz coś na olx sprzedawać czy fb. Masz do 1000zł bez zakładania firmy. Ten wpis to trol albo jakiś nieśmieszny żart który kompletnie nie jest związany z tym co ja napisałem także proponuję przeczytać raz jeszcze o co pytam i odpowiedzieć na temat albo po prostu sobie odpuścić jeśli nie ma się nic sensownego do dodania. RE: Inwestowanie w firmę - SEOmocni.pl - 16-04-2019 13:26 Oczywiście, że istnieje możliwość pożyczki/finanowania na podstawie umowy. Nawet umowa słowna jest wiążąca - choć trudniejsza do udowodnienia. W razie braku spłaty - sąd > nakaz zapłaty > komornik. Niestety tak czy inaczej, nie jest to 100% gwarantem odzyskania pieniędzy. |