![]() |
Inwestycja 1 mln zł - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Inwestowanie - Dyskusje (/Forum-Inwestowanie-Dyskusje-315) +--- Wątek: Inwestycja 1 mln zł (/Temat-Inwestycja-1-mln-zl-161881) Strony: 1 2 |
Inwestycja 1 mln zł - Surimi - 31-03-2019 15:42 Witam. Mam pytanie do osób na forum, dla jednych taka kwota inwestycji jest nierealna, dla innych jak najbardziej ![]() Mieszkania na wynajem. Ciężko stwierdzić czy jest teraz bańka na rynku czy nie. Na bieżąco obserwuję ceny i w niektórych miastach wzrosły one nawet o 1500 zł na m2. Ceny są bardzo wysokie, z drugiej strony coraz więcej ludzi przeprowadza się do większych miast do pracy, na studia. Ludzie już ustawieni znowu uciekają pod miasto do domków. Ceny są wywindowane przez inwestorów i deweloperów. Niektórzy biorą kredyty na 10 mieszkań i je wynajmują, wszystko jest fajnie dopóki są najemcy i stopy procentowe na obecnym poziomie. Ukraińcy w Polsce w 10 osób na jednym mieszkaniu, jak Niemcy otworzą dla nich rynek pracy to tak samo ceny powinny spaść. Deweloperzy sprzedają większość mieszkań, jak wbiją w ziemię przysłowiową łopatę, a jakość materiałów pozostawia wiele do życzenia. Cena najęcia dobrego fachowca dzisiaj to kilka tysięcy złotych: tynkarz, glazurnik. Brakuje ich na rynku więc deweloperzy muszą im płacić więcej. Firma franczyzowa. Znam kilka osób, które mają tak pootwierane lokale i naprawdę nie narzekają. Wyrobiona marka, wszystko praktycznie gotowe. Znam też ze dwie, które wsadziły po 200 tyś zł w pizzerie i skończyły z długiem... Kupić halę i wynajmować. Tutaj duże ryzyko, ciężko znaleźć takiego najemcę na taką powierzchnię. Znowu jak już się znajdzie i wynajmę się ogromną halę, albo dwie mniejsza to dochód praktycznie pasywny. Jakie macie pomysły? ![]() RE: Inwestycja 1 mln zł - fusek - 31-03-2019 15:49 I oczywiscie dysponujesz taka kwota, i zamiast udac sie do doracy finansowego - wolisz glos z forum ![]() Gdzie kupisz hale/magazyn za banke? ![]() Po starym pgrze? RE: Inwestycja 1 mln zł - Surimi - 31-03-2019 16:02 Za taka kwotę można już kupić hale z zabudową, wszystko gotowe ![]() ![]() RE: Inwestycja 1 mln zł - thomasward - 31-03-2019 16:07 Ja bym to przede wszystkim zdywersyfikował. Z 400k w giełdę, 100k w jakiś agresywny equity fund fund, 200k w obligacje SP, ze 100k w kryptowaluty, a za 200k otworzyłbym jakąś stronę internetową porządną. RE: Inwestycja 1 mln zł - Surimi - 31-03-2019 16:11 Na giełdzie inwestuję, głównie forex. Na tzw. bananowej giełdzie tez mam akcje, ale one są bardziej po to żeby chronić kasę przed inflacja. Ważna jest pasywność dochodu. RE: Inwestycja 1 mln zł - Bob5634 - 31-03-2019 18:43 Osobiśćie gdybym miał większą kase to zainwestowałbym w stworzenie lub kupno ogródków działkowych. Nie jest to dochód stricte pasywny, bardziej inwestycja, ale jeśli masz głowe to łatwo wyjść na plus. Sam zainwestowalem 3 lata temu w takie coś i uzyskałem zwrot x3, mój znajomi kupił większy teren i wyszedł o wiele lepiej ode mnie. RE: Inwestycja 1 mln zł - Hoolig4n - 31-03-2019 22:47 Z taką kasą to zdecydowanie robiłbym ruchy na rynku nieruchomości, ale za granicą. ![]() RE: Inwestycja 1 mln zł - Surimi - 31-03-2019 22:58 Masz na myśli jakieś konkretne kraje? Z działkami ciekawy pomysł, o to własnie chodziło ![]() RE: Inwestycja 1 mln zł - DDK - 01-04-2019 08:14 Może inwestycja w nieruchomości turystyczne typu apartament i oddanie pod wynajem dla jakiejś firmy która Ci się wszystkim zajmie? Na takich wynajmach masz kilka razy większy dochód niż z mieszkań typowo do zamieszkania. Przykładowo w takim Zakopanem koszt wynajmu apartamentu 40-50 metrowego na dobę to około 400-600zł. Wynajmiesz na trzy-cztery doby w miesiącu i masz dochód jak z wynajmu zwykłego mieszkania. A miesiąc ma ~30 dni ![]() RE: Inwestycja 1 mln zł - matiii333 - 14-04-2019 19:47 Myślę, ze forum to nie jest najlepsze miejsce na takie pytania. Może spróbuj zainwestować w jakąs firmę, która szuka wspólnika. Ryzyko wiadomo, ze troche wieksze, ale mozliwosć zysku tak naprawdę nieograniczona. |