Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Reklama facebooka - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451)
+--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452)
+--- Wątek: Reklama facebooka (/Temat-Reklama-facebooka-161316)

Reklama facebooka - K.O.M.B.E.K - 26-02-2019 13:09

Witam
Mam dwa patriotyczne fp i dwa francuskie, myslę nad tym by w każdy z nich zainwestowac po 100 zł na ogólną reklame fb, czy to dobry pomysł, jest sens w tych czasach jeszcze korzystać z reklam fb?? Licze że przez to algorytmy będa inaczej na mnie patrzeć i mój fp dotrze do wiekszej liczby fanów.

RE: Reklama facebooka - artzarab - 26-02-2019 13:31

Przerabiałem reklamę od wielu lat. Kiedyś było super, teraz efekty coraz mniejsze. Inwestycja w tych czasach nie ma już takiego przełożenia niż nawet rok temu. Oczywiście jeśli masz ciekawy kontent i trafisz z targetem, to może się okazać że wpadną Ci lajki...ale nie jest to pewne.
W moich przypadkach przy tych samych kwotach i targetach, przychód lajków jest przynajmniej o połowę mniejszy niż nawet pół roku temu. A co gorsza zauważyłem zależność że jak zaczynam stosować reklamę (już po jej zakończeniu) zasięgi spadają do poziomów niższych niż przed reklama Sad . Czytałem gdzieś, że jeśli FB zobaczy że Cię stać na reklamę, to zrobią wszystko abyś za nią płacił...
Podsumowując...spróbować zawsze możesz...ale efektów nikt Ci nie zagwarantuje

RE: Reklama facebooka - dangos35 - 04-03-2019 10:37

Ciężko aktualnie z reklamą na fb trzeba bardzo dobrze wytargetować grupę odbiorców.