![]() |
od 0 do stałej pensji dzięki SEO - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: od 0 do stałej pensji dzięki SEO (/Temat-od-0-do-stalej-pensji-dzieki-SEO-160720) Strony: 1 2 |
od 0 do stałej pensji dzięki SEO - SEOmocni.pl - 20-01-2019 22:19 Hej! Na początek kilka słów o mnie. ![]() Na co dzień zajmuję się tworzeniem stron oraz ich pozycjonowaniem. W branży jestem dość długo, ale dopiero od niedawna na własny rachunek ![]() .Powstanie tego dziennika jest skutkiem rozpoczęcia przeze mnie trzech projektów, które (mam nadzieję ![]() PROJEKT 1: BLOG POD ADSENSE Aktualnie dodałem 20 artykułów. Docelowo będzie ich 30 + następnie 1-2 artykuły co miesiąc. PROJEKT 2: BLOG POD ADSENSE, CENEO Blog numer dwa będzie dużo bardziej rozbudowany. 7 kategorii, w każdej po conajmniej 5 podkategorii, a w nich po 10 artykułów. Łącznie docelowo 350 tekstów. Oczywiście zajmie to sporo czasu a żeby się nie zniechęcić po kolei będę każdą podkategorię uzupełniać i wybijać do topki ![]() Strona jeszcze jest pusta, na razie zleciłem napisanie opisów wszystkich kategorii i pierwszej podkategorii. Każdy opis po około 3k znaków. PROEJKT 3: STRONA SPRZEDAŻOWA KURSÓW Jako, że projekt 1 i 2 potrzebuje sporo czasu, fajnie jakby jakieś pierwsze pieniądze wpadły trochę szybciej... tak więc przygotowałem kurs, który mam zamiar sprzedawać ![]() I nie, dziennik nie jest po to by Wam go opchnąć - linku nie będę publikować ![]() O samej stronie nie ma co za dużo pisać, zwykły landing page z podpiętymi płatnościami payu. Jeszcze nie wypełniony treścią. W tym przypadku pozycjonowanie raczej nie ma sensu, bardziej skupię się na płatnym ruchu. Do tego system rabatów i program partnerski. Aby zmotywować Was do odwiedzania mojego dziennika, postaram się w nim rzetelnie opisywać wszystkie kroki, które poczyniam podczas pozycjonowania moich blogów. Sam proces będę starał się wykonać darmowymi sposobami lub takimi, które wymagają niewielkich inwestycji. No nie licząc tekstów ![]() Jeśli macie jakieś pytania, zapraszam do komentowania ![]() RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - adamcio99922 - 20-01-2019 22:32 Co do opcji numer 3 nie ograniczaj się tylko do płatnego ruchu. Dywersyfikacja ruchu to coś ważnego, a także z czasem oszczędność nakładów na kampanię ![]() Będę obserwował! RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - KamilFA - 21-01-2019 04:21 No, no. Dość ciekawie się zapowiada ![]() RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - tomek7912 - 21-01-2019 15:05 Powodzenia. Na pewno będę zaglądał. RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - wsite - 21-01-2019 22:57 Projekt pierwszy będzie skierowany na Polskę? Na jakie zarobki liczysz z Adsense? Sam się zastanawiam nad uruchomieniem projektu pod Adsense. RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - SEOmocni.pl - 22-01-2019 15:06 (20-01-2019 22:32)adamcio99922 napisał(a): Co do opcji numer 3 nie ograniczaj się tylko do płatnego ruchu. Dywersyfikacja ruchu to coś ważnego, a także z czasem oszczędność nakładów na kampanię@[adamcio99922] Tutaj z linkowaniem nie ma o co walczyć, bo temat kursu raczej nie jest wyszukiwany w google. klienta trzeba dopiero uświadomić jak bardzo go potrzebuje ![]() Co do dywersyfikacji to jak najbardziej się zgadzam, mam kilka pomysłów na źródła ruchu, będę je na bieżąco opisywać podczas realizacji. wsite napisał(a):Projekt pierwszy będzie skierowany na Polskę? Na jakie zarobki liczysz z Adsense? Sam się zastanawiam nad uruchomieniem projektu pod Adsense.@[wsite] Wszystkie 3 strony są pod PL. Ciężko powiedzieć, nie są to frazy z topowymi stawkami za cpc ale stosunkowo szybko powinny się wybić. Kilkanaście $/dzień będzie bardzo ok. Zresztą adsense to nie jedyna opcja monetyzacji, więc się nie zastanawiaj tylko działaj ![]() Powoli dopracowuje ostatnie szczegóły na stronach. Wszystkie oczywiście są postawione na wordpressie, blogi na prostych szablonach typu magazyn. Użyte wtyczki:
Jesli chodzi o same domeny: Projekt 1: ![]() Projekt 2: ![]() a Projekt 3 jest na domenie nowo zarejestrowanej, ale w tym przypadku to bez znaczenia ![]() Teraz sporo czasu zajmuje mi samo zlecenie tekstów, do każdego opisu tagu, opisu kategorii, opisu produktu i artykułu muszę wybrać oddzielne słowa kluczowe. Później będzie z górki ![]() RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - wsite - 23-01-2019 17:48 Do dziennika dodaj poniesione koszta, bo wiele osób o tym zapomina. A jakoś mnie przekonałeś do działania ![]() RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - precell - 23-01-2019 20:50 @[SEOmocni.pl] Teksty zlecasz przez jakiś serwis, czy indywidualnie jakiemuś pismakowi? RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - SEOmocni.pl - 23-01-2019 21:00 @[precell] teksty, które mają być dobrej jakości zlecam indywidualnie za to wszelkie opisy na katalogi, precle czy teksty zapleczowe tworze na https://edytorseo.pl/ - wychodzi 30gr/1000 znaków wsite koszty dodam od następnego wpisu ![]() RE: od 0 do stałej pensji dzięki SEO - ludek1111 - 25-01-2019 23:53 Czekam na efekty I na pewno będę obserwował: ) |