Sprzedaż bluz - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Sprzedaż bluz (/Temat-Sprzedaz-bluz-160379) |
Sprzedaż bluz - awezik - 03-01-2019 19:05 Cześć, z góry przepraszam jeśli zły dział. Chciałbym się dowiedzieć czegoś o sprzedaży na allegro(głównie chodzi o podatek jeśli owy będę musiał płacić) Mam 17lat. 28 grudnia kupiłem 85 bluz z AliExpress bo były po 3zl. Sprzedając na allegro za 50zl można uzyskać ładną kwotę. Czy jeśli wystawie je jako osoba prywatna będę musiał płacić podatek? RE: Sprzedaż bluz - rachman - 03-01-2019 19:31 A dlaczego nie? Co Ty rencista emeryt habilitowany czy jak Zawsze jak nowe sprzedajesz a trzymasz krócej niż pół roku to podatek płacisz skoro zarabiasz a tu kwota taka że nawet pod działalność można to wziąć jeśli przekroczysz kwotę zwolnioną z obowiązku rejestracji działalności... a skoro nieletni to jak tą firmę założyć... Trochę lipa. RE: Sprzedaż bluz - matii1111 - 03-01-2019 19:31 Podatki są dla chętnych, sprzedawaj śmiało na allegro, jak by przyszła skarbówka to powiedz że znasz matiego i nie chcieli by żebyś do niego zadzwonił RE: Sprzedaż bluz - rachman - 03-01-2019 19:40 A sory nie wiedziałem z kim piszę. Odszczekuję. Sorki mati ja tak wiesz dla jaj ... RE: Sprzedaż bluz - awezik - 03-01-2019 20:11 (03-01-2019 19:31)rachman napisał(a): A dlaczego nie? Co Ty rencista emeryt habilitowany czy jak Rencista może nie, poprostu pytam żeby mi do drzwi nie zapukali. RE: Sprzedaż bluz - rachman - 03-01-2019 20:24 To zapamiętaj - sprzedajesz i zarabiasz? Płacisz. Pracujesz? Płacisz. W PL prawie nic za free nie ma. Ciesz się że za smog nie płacisz Na alle siedzą czasem i filują także bez płacenia haraczu ryzykujesz... Chyba że powołasz się na kolegę wyżej Dobrze że pytasz ale pytanie serio jest tak naiwne że nie gniewaj się ale mus zacieszać |