Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Sprzedaż bluz - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Sprzedaż bluz (/Temat-Sprzedaz-bluz-160379)

Sprzedaż bluz - awezik - 03-01-2019 19:05

Cześć, z góry przepraszam jeśli zły dział. Chciałbym się dowiedzieć czegoś o sprzedaży na allegro(głównie chodzi o podatek jeśli owy będę musiał płacić) Mam 17lat. 28 grudnia kupiłem 85 bluz z AliExpress bo były po 3zl. Sprzedając na allegro za 50zl można uzyskać ładną kwotę. Czy jeśli wystawie je jako osoba prywatna będę musiał płacić podatek?

RE: Sprzedaż bluz - rachman - 03-01-2019 19:31

A dlaczego nie? Co Ty rencista emeryt habilitowany czy jak Wink
Zawsze jak nowe sprzedajesz a trzymasz krócej niż pół roku to podatek płacisz skoro zarabiasz a tu kwota taka że nawet pod działalność można to wziąć jeśli przekroczysz kwotę zwolnioną z obowiązku rejestracji działalności... a skoro nieletni to jak tą firmę założyć... Trochę lipa.

RE: Sprzedaż bluz - matii1111 - 03-01-2019 19:31

Podatki są dla chętnych, sprzedawaj śmiało na allegro, jak by przyszła skarbówka to powiedz że znasz matiego i nie chcieli by żebyś do niego zadzwonił

RE: Sprzedaż bluz - rachman - 03-01-2019 19:40

A sory nie wiedziałem z kim piszę. Odszczekuję. Sorki mati ja tak wiesz dla jaj ... Wink

RE: Sprzedaż bluz - awezik - 03-01-2019 20:11

(03-01-2019 19:31)rachman napisał(a):  A dlaczego nie? Co Ty rencista emeryt habilitowany czy jak Wink
Zawsze jak nowe sprzedajesz a trzymasz krócej niż pół roku to podatek płacisz skoro zarabiasz a tu kwota taka że nawet pod działalność można to wziąć jeśli przekroczysz kwotę zwolnioną z obowiązku rejestracji działalności... a skoro nieletni to jak tą firmę założyć... Trochę lipa.

Rencista może nie, poprostu pytam żeby mi do drzwi nie zapukali.

RE: Sprzedaż bluz - rachman - 03-01-2019 20:24

To zapamiętaj - sprzedajesz i zarabiasz? Płacisz. Pracujesz? Płacisz. W PL prawie nic za free nie ma. Ciesz się że za smog nie płacisz Wink
Na alle siedzą czasem i filują także bez płacenia haraczu ryzykujesz... Chyba że powołasz się na kolegę wyżej Wink
Dobrze że pytasz ale pytanie serio jest tak naiwne że nie gniewaj się ale mus zacieszać Wink