Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
[Rozwiązane]Sprzedaż bonu na ebay - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140)
+---- Dział: Lockerz (/Forum-Lockerz-285)
+----- Dział: Pytania dotyczące Lockerz.com (/Forum-Pytania-dotyczace-Lockerz-com-4)
+----- Wątek: [Rozwiązane]Sprzedaż bonu na ebay (/Temat-Rozwiazane-Sprzedaz-bonu-na-ebay-16010)

Strony: 1 2

[Rozwiązane]Sprzedaż bonu na ebay - paskur - 02-11-2010 20:30

Chciałbym opylić bony które mam w PE na ebay'u.
Nie wiem nic o tym serwisie i mam pytania:

Czy trzeba jakoś weryfikować tam konto?
Czy płatność pp jest tam popularna i możliwa?
Oczywiście najpierw kaska potem item?

Ktoś sprzedawał to niech się wypowie o ważnych rzeczach, o których nawet nie spytałem, bo nie zdaję sobie sprawy...

RE: Sprzedaż bonu na ebay - Wojtas100 - 02-11-2010 20:32

Ja bym Ci proponował paskurku sprzedać bony PE. ale jeżeli chcesz się bawić w sprzedaż to ebay jest podobny do allegro.
Paypal jest możliwy a nawet konieczny.

RE: Sprzedaż bonu na ebay - paskur - 02-11-2010 20:37

Tak ale PE mnie lekko wk****, bo najpierw mówi mi, że najchętniej skupi American Expres, Sephore, Best Buy-ale za 35%, więc zrozumiałem, że reszta 50%.
A dziś mi mówi, że sephora 35%, kurde na ebayu na pewno bym dużo więcej wytargał z tego...

A jakieś ważniejsze zasady ebaya?

Na ebay.pl mogę wystawić amerykańcom czy muszę to na ebay.com ?

Za wystawienie aukcji place?

Jak sprzedam to im musze coś odpalic?

o ile sie pytan narodzilo Smile

RE: Sprzedaż bonu na ebay - diabloo07 - 02-11-2010 21:20

No to zacznijmy od poczatku.
Najlepiej wystawic na ebay.com, masz pewnosc ze trafi do hamburgerow.
Za wystawienie aukcji placisz bodajże 0,1$, z jednym darmowym zdjeciem.
Im nic nie placisz, ale PP bierze sobie ok. 2$ z platnosci Sad
PayPal jest nawet konieczny, jak napisal kolega wyzej.
I teraz najwazniejsze: jak ktos Ci przeleje kase na PP, to jest ona zamrozona do czasu wystawienia opinii przez kupujacego, czyli az mu nie dostarczysz przedmiotu, badz danych z bonu (w przypadku elektronicznych). Najgorzej jak trafisz na delikwenta ktory po otrzymaniu danych mailem nie reaguje wcale. Wtedy musisz czekac 21 dni az kasa sie sama odmrozi.
Konta nie trzeba weryfikowac - tylko mailowo.

RE: Sprzedaż bonu na ebay - paskur - 02-11-2010 21:29

Jeśli cena nie satysfakcjonuje to moge odwolac aukcje bez konsekwencji?

RE: Sprzedaż bonu na ebay - diabloo07 - 02-11-2010 21:59

Tak. Oczywiscie dopoki aukcja sie nie zakonczy.

RE: Sprzedaż bonu na ebay - Yanke$ - 04-11-2010 06:37

Wygląda na to, że jest praktycznie tak samo, jak na Allegro. A co z zarejestrowaniem? Nie ma żadnych problemów z zrobieniem konta na .com? Nie przekierowywuje na .pl?

RE: Sprzedaż bonu na ebay - diabloo07 - 04-11-2010 08:22

Nie, zreszta bez roznicy gdzie zalozysz konto. Ja zalozylem na .com a na .pl normalnie moge sie zalogowac. Tylko jak wystawiasz aukcje to musisz sie na .com zalogowac i juz Smile

RE: Sprzedaż bonu na ebay - paskur - 04-11-2010 19:41

Przy rejestracji daje kraj poland to mnie przekierowuje na polska strone, bede mogl potem usa sprzedawac?

RE: Sprzedaż bonu na ebay - diabloo07 - 04-11-2010 20:51

Tak, napisalem wyzej. Bedziesz musial po prostu zalogowac sie na .com tymi danymi.