![]() |
Rybiarnia - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Pomysły na biznes (/Forum-Pomysly-na-biznes-444) +--- Wątek: Rybiarnia (/Temat-Rybiarnia-159973) |
Rybiarnia - Wellan - 10-12-2018 22:44 Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem forum i z racji tego też kilka słów o mnie. Jestem 30 letnim gościem od 10 lat przebywający za granicą w Holandii. Poza poczuciem humoru na porządku dziennym cenię pomysłowość… Chcę otworzyć rybiarnię na terenie Holandii, gdzie docelowo miały by zostać hodowane pstrągi, szczupaki, okonki… Z racji tego, że są to niezwykle popularne, słodkowodne ryby także i w Polsce- liczę na międzynarodowy interes. Znam język holenderski, mam paru znajomych… Co myślicie o mym pierwszym pomyśle? RE: Rybiarnia - hosezbsk - 11-12-2018 08:00 Witam ![]() RE: Rybiarnia - Wellan - 11-12-2018 11:45 Hosezbsk nie wątpie, że to również dobra inwestycja, aczkolwiek z czasem. Pozdro. RE: Rybiarnia - rachman - 14-12-2018 16:55 Hm a z kawiorem to czy tak łatwo do tych emiratów się wstrzeli? Myślę że na pewnych poziomach to już nie taniość czy nawet jakość się liczy ale raczej "dojścia" ![]() ![]() Rybki jak najbardziej fajny interes. Spożycie ryb się zwiększa, świadomość że to zdrowsze mięsko też, jakaś reklama a raczej wywiadzik z podkreśleniem pewnych cech w gazetach + ulotki w rejonach gdzie chcesz sprzedawać i nawet myślę mogłoby to wypalić. Lepsze takie coś niż panga z markietu ![]() RE: Rybiarnia - thomasward - 14-12-2018 17:17 Zgadzam się z przedmówcami, że smażalnie ryb czy też rybiarnie oferujące nieco zdrowsze rzeczy niż dorsz w panierce to dobry biznes, szczególnie w Holandii. Ale zanim się za to zabierzesz radzę zrobić duży research i zadać sobie wiele pytań. Najważniejsze: - w jakiego konsumenta celujesz (zamożna klasa średnia, biedniejsza klasa średnia, osoby pracujące, studenci itd.) - jaka jest optymalna lokalizacja dla twojego modelowego klienta docelowego - jak wygląda konkurencja w mieście pod względem sprzedaży ryb - jak wygląda segment restauracyjny/fast food w okolicy, w której zamierzasz otworzyć biznes Tych pytań powinno być więcej. Z analiz powinno ci wyjść, czy to ma sens. RE: Rybiarnia - Agik - 10-01-2019 09:30 Według mnie to ciekawy pomysł. Zgadzam się tutaj z Thomasward. Najpierw dokładnie zapoznaj się z okolicą, w której chcesz otworzyć rybiarnię. Zobacz, co ma ona do zaoferowania pod względem jedzenia. Koncepcja z kawiorem również przypadła mi do gustu, jednak tutaj może być już zdecydowanie trudniej. Jeśli potrzebowałbyś rozwiązań dotyczących postawienia hali polecam konatkt z nimi https://staco.eu/pl-pl/produkty-i-uslugi/siatki-ciagnione |