![]() |
To jest jakiś żart? xDD - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: To jest jakiś żart? xDD (/Temat-To-jest-jakis-zart-xDD-159281) Strony: 1 2 |
To jest jakiś żart? xDD - Shimeon - 31-10-2018 11:38 https://www.onlinevideoconverter.com/pl/video-converter No więc chcę skonwertować plik, klikam gdziekolwiek i wyświetla mi się nowa strona w drugiej karcie. I to nie byle jaka strona... bo Google. Tak więc przechodzę na tę kartę, a tam mi wyskakuje informacja od google, że wszedłem na tę stronę jako 5-miliardowa osoba (licznik się podobno resetuje raz na miesiąc). Trochę niżej pojawiły się 3 symbole pucharów z ukrytymi nagrodami. Ja wybrałem trzeci puchar i wygrałem smartfona. Potem info o tym jak mam odebrać towar - wybrałem kuriera, chociaż była też opcja bezpośredniego odebrania ze sklepu. Ale, gdy zaczęto mnie prosić o imię, nazwisko - to się wstrzymałem. I tu mam pytanie do forumowiczów. Czy to nie jest czasem jakieś oszustwo? Nie chcę, żeby mi potem na pocztę wysyłali jakiś spam w postaci reklam. Dlatego chcę się tylko upewnić, chyba że nagroda mi już przepadła ![]() Na dole (pod tymi pucharami) były też profile innych osób, które "podobno" otrzymały już jakąś nagrodę. aa i przeniosło mnie właśnie na stronę fabryka-nagrod.com (żebym wypełnił formularz) RE: To jest jakiś żart? xDD - mrpabl058 - 31-10-2018 11:55 Ja dostaje średnio raz w tygodniu smsa z informacją, że wygrałem samochód. Kurde, tyle już ich mam, garaż by się przydał ![]() RE: To jest jakiś żart? xDD - Shimeon - 31-10-2018 12:06 (31-10-2018 11:55)mrpabl058 napisał(a): Ja dostaje średnio raz w tygodniu smsa z informacją, że wygrałem samochód. Kurde, tyle już ich mam, garaż by się przydał Czyli oszustwo. Wiedziałem. Kto by mi dał smartfona na Halloween ![]() RE: To jest jakiś żart? xDD - rachman - 31-10-2018 12:32 Za czasów gdy nie było netu to kluczyki do merców wysyłali poczta... jeszcze tylko mały zakup i merc twój... Weź chopie pomyśl jak głośno by było gdyby oni rozdawali cokolwiek ![]() Spam to tu najmniejszy problem. Dalej byś poszedł to na bank wyłudzenie danych, pobierz "program", sms premium czy podaj dane karty kredytowej/płatniczej... RE: To jest jakiś żart? xDD - mrpabl058 - 31-10-2018 12:45 (31-10-2018 12:06)Shimeon napisał(a): Czyli oszustwo. Wiedziałem. Kto by mi dał smartfona na HalloweenNo właśnie nie wiedziałeś, bo zaśmiecasz forum takim śmiesznym postem. Ja mogę powiedzieć, że wiedziałem, bo olewam szerokim łukiem takie "wygrane" i nawet nie zwracam uwagi na to gówno ![]() RE: To jest jakiś żart? xDD - Shimeon - 31-10-2018 15:36 Screeny jakby ktoś był ciekaw: ![]() ![]() RE: To jest jakiś żart? xDD - Ascoran - 31-10-2018 22:37 Od kiedy domena rewardsearches.com należy do googla? Znając życie została pewnie założona dzisiaj rano... Wystarczy skopiować kod HTML dowolnej strony googla i dać swoją treść na stronie - 1 minuta roboty a jednak ludzie w to wierzą bo pojawiło się logo GOOGLE... Naprawdę? Shimeon, ile Ty masz lat że wierzysz w takie coś? Tak na chłopski rozum, po co by mieli rozdawać cokolwiek za to że jesteś którąś tam osobą odwiedzającą tą stronę? Nawet jakbyś był tą milionową osobą to co z tego? Jak będziesz na prawdę milionową osobą na jakiejś stronie to nawet się o tym nie dowiesz, bo po co? Gdyby wysyłali jakiś tam długopis albo bryloczek to może jeszcze bym uwierzył że poświęcą te 2zł na "nagrodę" dla jakiegoś randoma z chin, ale po co mają wydawać kasę na telefon dla nieznajomego gościa który pewnie i tak nigdy więcej nie wejdzie na tą stronę, albo nawet był tam tylko przypadkiem... W następnym kroku byłby skan dowodu, umowy o pracę, zdjęcia rodziny, imię panieńskie matki, hasło do konta bankowego itd ot taka mała weryfikacja czy aby na pewno jesteś pełnoletni aby otrzymać nagrodę. Tak własnie ludzie rozdają swoje dane... ![]() RE: To jest jakiś żart? xDD - Dante_/ - 01-11-2018 00:33 Nie wprowadzajcie chłopaka w błąd tylko dlatego, że chcecie więcej zgarnąć dla siebie. Ja wygrałem już 5 samochodów, 26 iPhone'ów, a co no najważniejsze to spotkałem się z 13 matkami w mojej okolicy ![]() RE: To jest jakiś żart? xDD - rachman - 01-11-2018 19:37 Zaraz zaraz to spotkania z matami nawet można wygrać? ![]() RE: To jest jakiś żart? xDD - radek0389 - 01-11-2018 19:46 No tak. Po wejściu na odpowiednią stronę, okazuje się że jurne mamuśki z okolicy marzą żeby wskoczyć na twojego bolca ![]() |