Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
To jest jakiś żart? xDD - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+--- Wątek: To jest jakiś żart? xDD (/Temat-To-jest-jakis-zart-xDD-159281)

Strony: 1 2

To jest jakiś żart? xDD - Shimeon - 31-10-2018 11:38

https://www.onlinevideoconverter.com/pl/video-converter

No więc chcę skonwertować plik, klikam gdziekolwiek i wyświetla mi się nowa strona w drugiej karcie. I to nie byle jaka strona... bo Google.

Tak więc przechodzę na tę kartę, a tam mi wyskakuje informacja od google, że wszedłem na tę stronę jako 5-miliardowa osoba (licznik się podobno resetuje raz na miesiąc). Trochę niżej pojawiły się 3 symbole pucharów z ukrytymi nagrodami. Ja wybrałem trzeci puchar i wygrałem smartfona. Potem info o tym jak mam odebrać towar - wybrałem kuriera, chociaż była też opcja bezpośredniego odebrania ze sklepu.

Ale, gdy zaczęto mnie prosić o imię, nazwisko - to się wstrzymałem. I tu mam pytanie do forumowiczów. Czy to nie jest czasem jakieś oszustwo? Nie chcę, żeby mi potem na pocztę wysyłali jakiś spam w postaci reklam. Dlatego chcę się tylko upewnić, chyba że nagroda mi już przepadła pokerface

Na dole (pod tymi pucharami) były też profile innych osób, które "podobno" otrzymały już jakąś nagrodę.

aa i przeniosło mnie właśnie na stronę fabryka-nagrod.com (żebym wypełnił formularz)

RE: To jest jakiś żart? xDD - mrpabl058 - 31-10-2018 11:55

Ja dostaje średnio raz w tygodniu smsa z informacją, że wygrałem samochód. Kurde, tyle już ich mam, garaż by się przydał Jerk2

RE: To jest jakiś żart? xDD - Shimeon - 31-10-2018 12:06

(31-10-2018 11:55)mrpabl058 napisał(a):  Ja dostaje średnio raz w tygodniu smsa z informacją, że wygrałem samochód. Kurde, tyle już ich mam, garaż by się przydał Jerk2

Czyli oszustwo. Wiedziałem. Kto by mi dał smartfona na Halloween facepalm

RE: To jest jakiś żart? xDD - rachman - 31-10-2018 12:32

Za czasów gdy nie było netu to kluczyki do merców wysyłali poczta... jeszcze tylko mały zakup i merc twój...
Weź chopie pomyśl jak głośno by było gdyby oni rozdawali cokolwiek Smile
Spam to tu najmniejszy problem. Dalej byś poszedł to na bank wyłudzenie danych, pobierz "program", sms premium czy podaj dane karty kredytowej/płatniczej...

RE: To jest jakiś żart? xDD - mrpabl058 - 31-10-2018 12:45

(31-10-2018 12:06)Shimeon napisał(a):  Czyli oszustwo. Wiedziałem. Kto by mi dał smartfona na Halloween facepalm
No właśnie nie wiedziałeś, bo zaśmiecasz forum takim śmiesznym postem. Ja mogę powiedzieć, że wiedziałem, bo olewam szerokim łukiem takie "wygrane" i nawet nie zwracam uwagi na to gówno Big Grin

RE: To jest jakiś żart? xDD - Shimeon - 31-10-2018 15:36

Screeny jakby ktoś był ciekaw:

[Obrazek: LppgnFV.png]

[Obrazek: 492wedS.png]

RE: To jest jakiś żart? xDD - Ascoran - 31-10-2018 22:37

Od kiedy domena rewardsearches.com należy do googla? Znając życie została pewnie założona dzisiaj rano...
Wystarczy skopiować kod HTML dowolnej strony googla i dać swoją treść na stronie - 1 minuta roboty a jednak ludzie w to wierzą bo pojawiło się logo GOOGLE...
Naprawdę? Shimeon, ile Ty masz lat że wierzysz w takie coś?
Tak na chłopski rozum, po co by mieli rozdawać cokolwiek za to że jesteś którąś tam osobą odwiedzającą tą stronę? Nawet jakbyś był tą milionową osobą to co z tego? Jak będziesz na prawdę milionową osobą na jakiejś stronie to nawet się o tym nie dowiesz, bo po co? Gdyby wysyłali jakiś tam długopis albo bryloczek to może jeszcze bym uwierzył że poświęcą te 2zł na "nagrodę" dla jakiegoś randoma z chin, ale po co mają wydawać kasę na telefon dla nieznajomego gościa który pewnie i tak nigdy więcej nie wejdzie na tą stronę, albo nawet był tam tylko przypadkiem...

W następnym kroku byłby skan dowodu, umowy o pracę, zdjęcia rodziny, imię panieńskie matki, hasło do konta bankowego itd ot taka mała weryfikacja czy aby na pewno jesteś pełnoletni aby otrzymać nagrodę.

Tak własnie ludzie rozdają swoje dane... facepalm

RE: To jest jakiś żart? xDD - Dante_/ - 01-11-2018 00:33

Nie wprowadzajcie chłopaka w błąd tylko dlatego, że chcecie więcej zgarnąć dla siebie. Ja wygrałem już 5 samochodów, 26 iPhone'ów, a co no najważniejsze to spotkałem się z 13 matkami w mojej okolicy Jerk2

RE: To jest jakiś żart? xDD - rachman - 01-11-2018 19:37

Zaraz zaraz to spotkania z matami nawet można wygrać? Rolleyes Świat zwariował...

RE: To jest jakiś żart? xDD - radek0389 - 01-11-2018 19:46

No tak. Po wejściu na odpowiednią stronę, okazuje się że jurne mamuśki z okolicy marzą żeby wskoczyć na twojego bolcaBig Grin.