Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
tipanddonation a podatki - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: tipanddonation a podatki (/Temat-tipanddonation-a-podatki-159121)

tipanddonation a podatki - kodakzyc - 22-10-2018 15:42

Cześć, uzbierało mi się lekko ponad 100zł na koncie telefonie i chciałbym je wypłacić na paypal.
Myślałem żeby założyć konto na tipanddonation, wysłać sobie kilka sms i mógłbym wtedy sobie wypłacić na paypal. Tylko mam jedno pytanie. Kiedyś o uszy obiło mi się że z donate'ów trzeba odprowadzać podatki. Czy jest to prawda?

Jeśli tak, to czy znacie jakąś stronę na której będę mógł wymienić sms na paypal z jak najmniejszą prowizją?

RE: tipanddonation a podatki - dom3lek - 22-10-2018 15:52

Oczywiście, że tak jeśli nie przekracza kwoty wolnej od podatku. Tylko teoretycznie to pieniądze na koncie telefonicznym należą do Ciebie, więc nie wiem jak to jest interpretowane bo generalnie nie wzbogacasz się o te pieniądze.

RE: tipanddonation a podatki - rachman - 22-10-2018 16:00

Przecież je wyda na usługi na jakiejś tam stronie. Więc już nie jego. Ta strona mu coś da... Więc podatek może być liczony - tylko nie wiem czy w przypadku prezentów liczą od jakiejś kwoty czy każdą.
Co ma kwota wolna tutaj to nie pojmuję za bardzo... Jak zapłaci podatek a nie przekroczy to mu oddadzą po rozliczeniu więc na to bym wielkiej uwagi nie zwracał Wink
Lepiej to wymienić u kogoś lub od razu zapłacić za coś.

RE: tipanddonation a podatki - kodakzyc - 22-10-2018 16:04

Chciałbym zaznaczyć że nie posiadam jeszcze 18-tu lat.