![]() |
Wysłana wiadomość trafia do spamu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Wysłana wiadomość trafia do spamu (/Temat-Wyslana-wiadomosc-trafia-do-spamu-159095) |
Wysłana wiadomość trafia do spamu - sasiad - 21-10-2018 12:47 Cześć, piszę z prośbą o poradę. Posiadam domenę,hosting oraz pocztę w linuxpl. Wysłałem testową wiadomość z poczty linuxpl o adresie w stylu: [email protected], na swój prywatny adres na gmail oraz na wp.pl. W treści nie zamieszczałem żadnych linków, ani nie używałem żadnych podejrzanych słów. Efekty: a) na gmail Wiadomości od razu wpadła do spamu. b) na wp.pl wiadomość wpadła do prawidłowego folderu. Od czego to zależy? Macie jakieś pomysły w jaki sposób to rozwiązać? Pisałem do obsługi linuxpl i otrzymałem wiadomość, że wiadomość została wysłana w sposób prawidłowy. Dzięki ![]() RE: Wysłana wiadomość trafia do spamu - Piter Pit - 04-11-2018 00:49 Spróbuj przez menadżera poczty np Mozilla Thunderbird. Jak będzie taki sam problem to znaczy, że inni właściciele hostów kiedyś mocno spamowali z systemu linuxpl i gmail oznacza jako spam więc pozostaje korzystanie z CRONa albo z zewnętrznego systemu. Ewentualnie może Google rozpoznało jakieś słowa tekście i sklasyfikowało jako spam ![]() RE: Wysłana wiadomość trafia do spamu - nSo - 04-11-2018 07:15 Problem jest po stronie konfiguracji SPF/DKIM, musisz dodać odpowiednie rekordy DNS. Poczytaj więcej o tym np. tutaj Odnośnik ps. Nie zwróciłem uwagi na datę dodania tematu ale być może inni będą mieli ten sam problem. |