![]() |
Czy to jest zgodne z prawem ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Czy to jest zgodne z prawem ? (/Temat-Czy-to-jest-zgodne-z-prawem-158495) |
Czy to jest zgodne z prawem ? - krzysiu7550 - 24-09-2018 19:29 Witam mam małe pytanko. Mam własną firmę i sprzedaję w głównej mierze sprzęt wędkarski w moim sklepie internetowym, od początku cały sprzęt składowałem u siebie na magazynie i brałem wszystko na czuja, niektóre rzeczy leżą tam od kilku lat nikt ich nie kupił i moje pytanie : Czy zgodne z prawem jest to że np. wystawiłbym rzeczy na aukcji do sprzedania nie mając jej na stanie i gdy ktoś zakupi po prostu wysłać ją prosto od firmy z chin (7-14 dni) na adres kupującego ??? Robił ktoś tak ? I czy to lepsze rozwiązanie ? RE: Czy to jest zgodne z prawem ? - rachman - 24-09-2018 19:33 Pół interneta tak robi obecnie - dropshipping czy jakoś tak to się zwie ![]() Ma to swoje plusy ale i minusy. Radzę informować że długo będzie szło bo ktoś się może wkurzyć... RE: Czy to jest zgodne z prawem ? - Czaq - 24-09-2018 21:08 Rozwiązanie wydaje się być idealne prawda? Nie jest niestety takie kolorowe jak się może wydawać. Oprócz wielu opłat z tym związanych musisz się liczyć z Opóźnieniami, reklamacjami, niecierpliwością klientów i wielu innych rzeczach. Znajdź na forum archiwum w dziennikach. W 2016/17r ktoś prowadził bardzo obszerny dziennik ; polecam! Aż tak wiele się od tamtej pory nie zmieniło. RE: Czy to jest zgodne z prawem ? - Bartezx1997 - 24-09-2018 21:46 Jak wyżej, w dłuższej perspektywnie negatywnie to wpływa na opinie. Moim zdaniem lepiej zamówić 1szt. towaru do siebie i jak zejdzie to kolejną, a jak widać, że schodzi to wtedy więcej. RE: Czy to jest zgodne z prawem ? - WhiteNigga - 25-09-2018 15:24 Gorzej jak przyjdzie coś innego niż zamówiłeś z Chin dla klienta, albo nie przyjdzie paczka w ogóle ![]() RE: Czy to jest zgodne z prawem ? - azzaz - 25-09-2018 17:29 To zależy od tego jak to prowadzisz. Możesz zrobić tak, że to jest zgodne z prawem, a możesz zrobić tak, że nie jest. Jeżeli w takim sklepie wprost się będziesz reklamował jako pośrednik + będzie to w regulaminie sklepu to jest to jak najbardziej legitne. Tylko musisz pamiętać, że taka działalność wymaga już firmy. Zusy, pity, cła, vaty i inne bzdury RE: Czy to jest zgodne z prawem ? - Krakersik - 25-09-2018 21:03 Najlepiej jeśli będziesz "handlował" czymś w miarę tanim. Nie będzie afery jeśli coś nie przyjdzie, będzie uszkodzone itp. Bo jeśli płacę za np. taką wędkę 500 zł czy ile tam kosztuje, chciałbym ją jednak otrzymać ![]() RE: Czy to jest zgodne z prawem ? - lever - 27-09-2018 19:10 Z tymi droższymi rzeczami trzeba być bardziej czujnym ![]() |