Nowy serwis do zarabiania SMS - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: Nowy serwis do zarabiania SMS (/Temat-Nowy-serwis-do-zarabiania-SMS-156986) Strony: 1 2 |
Nowy serwis do zarabiania SMS - Kuriozal - 28-06-2018 15:17 Witam, natknąłem się ostatnio na taki serwis jak https://chatpay.pl Pytanie do was, uważacie to za scam? Moim zdaniem to jest scam, bo chce adres, numer dowodu, pesel, a co najsmieszniejsze skany dowodow Widzieliscie cos podobnego? Mozna to gdzies zglosić? Sorki ale nie wiedzialem czy to dobry temat Nowy serwis do zarabiania SMS - pajel9506 - 28-06-2018 16:03 Być może potrzebuje twoich danych aby Cię rozliczyć z podatku od dochodu i wystawić PIT Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - rachman - 29-06-2018 11:21 Nie mylisz słowa scam z wyłudzeniem danych? Jeśli to legalna firma to twoje dane ma prawo posiadać. Gorzej ze skanem dowodu... To dość kontrowersyjny sposób weryfikacji. RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - pajel9506 - 29-06-2018 11:26 (29-06-2018 11:21)rachman napisał(a): Nie mylisz słowa scam z wyłudzeniem danych?Zawsze to jakieś zabezpieczenie czy na "słupa" nie piszesz danych Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - ~Queen~ - 29-06-2018 12:15 Ja bym nie ryzykowała Ale widzę że strona wystawia nam umowę zlecenie więc jest to legalna praca z której trzeba się potem rozliczyć za pośrednictwem PIT RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - rachman - 29-06-2018 12:40 "Zawsze to jakieś zabezpieczenie czy na "słupa" nie piszesz danych" - tylko że skoro robienie ksero dowodu przez firmy nie jest legalne to i skan jest jak napisałem kontrowersyjną formą weryfikacji. RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - vbjq - 29-06-2018 13:40 (29-06-2018 12:40)rachman napisał(a): "Zawsze to jakieś zabezpieczenie czy na "słupa" nie piszesz danych" - tylko że skoro robienie ksero dowodu przez firmy nie jest legalne to i skan jest jak napisałem kontrowersyjną formą weryfikacji. Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, dawanie w sklepie dowodu Twoim zdaniem też jest kontrowersyjna metoda sprawdzania pelnoletnosci? Dane ktorych nie chcesz udostepniac zawsze mozesz zaslonic, nie widze problemu RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - Dante_/ - 29-06-2018 14:45 (29-06-2018 13:40)vbjq napisał(a):(29-06-2018 12:40)rachman napisał(a): "Zawsze to jakieś zabezpieczenie czy na "słupa" nie piszesz danych" - tylko że skoro robienie ksero dowodu przez firmy nie jest legalne to i skan jest jak napisałem kontrowersyjną formą weryfikacji. Pokazywanie, a wysyłanie skanu to są dwie różne rzeczy, jeżeli nie widzisz w tym problemu to proszę wyślij mi Twój skan dowodu, a wezmę sobie pożyczkę na chwilówkach. RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - rachman - 30-06-2018 01:34 Zasłonić? Oczy sobie zasłoń i pesel. Zobaczymy czy przyjmą taki skan... Zero pojęcia o prawie, zero o metodach wyłudzeń to i problemów się nigdzie nie widzi... Tylko jak ślepy drzewa nie zobaczy to nie znaczy że go nie ma i nie grozi mu nabicie guza... RE: Nowy serwis do zarabiania SMS - vbjq - 30-06-2018 08:50 (30-06-2018 01:34)rachman napisał(a): Zasłonić? Oczy sobie zasłoń i pesel. Zobaczymy czy przyjmą taki skan... No tak, jeśli zasłonisz dane wymagane do wzięcia chwilówki to wezmą pożyczkę na Twoje imię nazwisko i adres Jeśli serwis nie opiera się na wyłudzaniu danych to czemu niby mieli by nie przyjąć skanu z zamazanym numerem dowodu i innymi danymi na które można wziąć pożyczkę? Myślę że nikt nie byłby na tyle głupi żeby przesłać skan czystego dowodu.. A jeśli Ty masz takie pojęcie o metodach wyłudzeń i prawie to co Ty jeszcze robisz na forum zc? Kancelaria prawnicza to za małe pieniądze dla Ciebie? Janusz od wyłudzeń - z tym się jeszcze nie spotkałem |