![]() |
|
Blogspot pytanie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Afiliacja, marketing i strony internetowe (https://zarabiam.com/Forum-Programy-Partnerskie-oraz-Programy-Afiliacyjne-354) +--- Dział: WordPress (https://zarabiam.com/Forum-Wordpress-360) +---- Dział: Blogger, Blogspot i platformy blogowe (https://zarabiam.com/Forum-Bloger-Blogspot-i-inne-blogi-361) +---- Wątek: Blogspot pytanie (/Temat-Blogspot-pytanie-156243) |
Blogspot pytanie - toudi - 10-05-2018 Mam następujący problem przy moim blogu na blogspocie podczas wejść użytkownicy widzą komunikat: ""Na tej stronie używamy plików cookie Google, by móc świadczyć Ci usługi, personalizować reklamy i analizować ruch. Informacje o tym, jak korzystasz z tej strony, są udostępniane Google. Korzystając z niej, zgadzasz się na to. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJROZUMIEM" Czy ktoś z Was wie jak wyłączyć ten komunikat ? RE: Blogspot pytanie - ggusiaja - 10-05-2018 raczej tego nie wyłączysz bo teraz taki komunikat przy pierwszym przynajmniej wejściu zawsze jest taka jest polityka Google RE: Blogspot pytanie - rachman - 10-05-2018 Wyłączy. Spokojnie może wyłączyć i swój komunikat wstawić. Nie zmieniłem swoich ale czytałem o tym że bez problemu można. To nie polityka googla tylko unii europejskiej itp. RE: Blogspot pytanie - toudi - 10-05-2018 (10-05-2018, 14:49)rachman napisał(a): Wyłączy. Spokojnie może wyłączyć i swój komunikat wstawić. Nie zmieniłem swoich ale czytałem o tym że bez problemu można. To nie polityka googla tylko unii europejskiej itp. A jak to można zrobić ? Wiesz może ? RE: Blogspot pytanie - DGHubert - 10-05-2018 Wyłączenie całkowicie: [spoiler] Kod: div#cookieChoiceInfo {
display:none!important;
}Jeśli chcesz zmienić tekst jaki ma się wyświetlać: (w head) [spoiler] Kod: <script type='text/javascript'> cookieOptions = {msg: " ", close: "X", learn: "Na tej stronie używamy Ciasteczek"}; </script>Mam jeszcze kilka wersji kolorystycznych: Biały (na dole strony): [spoiler] Kod: .cookie-choices-info .cookie-choices-text {max-width: 70%!important}/*szary pasek blogera z info o cookies*/
.post-feeds, .widget-item-control {display:none}
#cookieChoiceInfo { bottom: 0; top: auto; background-color: #f7f7f7 !important; line-height: 125%; padding: 2px 0;border-top:3px solid #313131 }
.cookie-choices-info {}
.cookie-choices-info .cookie-choices-button {color:#777 !important;}
#cookieChoiceInfo .cookie-choices-inner { }
#cookieChoiceInfo .cookie-choices-text {color:#444;}Jasne: [spoiler] Kod: .cookie-choices-info .cookie-choices-text {max-width: 70%!important}/*szary pasek blogera z info o cookies*/
#cookieChoiceInfo {bottom: 0; top: auto; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.7)!important; line-height: 125%; padding: 2px 0;border-top:3px solid #313131}
.cookie-choices-info {}
#cookieChoiceInfo .cookie-choices-inner { }
#cookieChoiceInfo .cookie-choices-text {color:#444;}Jasne (na dole strony): [spoiler] Kod: .cookie-choices-info .cookie-choices-text {max-width: 70%!important;}/*szary pasek blogera z info o cookies*/
#cookieChoiceInfo {bottom: 0; top: auto; background-color: #f7f7f7 !important; line-height: 125%; padding: 2px 0;border-top:3px solid #313131}
.cookie-choices-info {opacity: 0.75;}
#cookieChoiceInfo .cookie-choices-inner {}
#cookieChoiceInfo .cookie-choices-text {color:#444;}Ciemne [spoiler] Kod: /*Cookies, Ciasteczka
------------------------------------------------*/
div#cookieChoiceInfo {
background-color: #212121 !important;
font-color:#212121!important;
font-size:11px;
font-family:sans-serif;
bottom: 0; top: auto;
}
#cookieChoiceInfo > a:nth-child(2),a#cookieChoiceDismiss {
color:#eeeeee;
font-family:sans-serif;
font-size:12px;
font-weight:bold;}
#cookieChoiceInfo > a:nth-child(2):hover, a#cookieChoiceDismiss:hover {
color:#fefefe!important;
}RE: Blogspot pytanie - rachman - 10-05-2018 Tak jak kolega wyżej podał. Niestety z pamięci nie mogłem podać a na fonie siedzę więc i klas i kodu strony nie mam jak sprawdzić. Wyłącz komunikat i podepnij swój jak chcesz. RE: Blogspot pytanie - toudi - 12-05-2018 Ok, chce wyłączyć całkowicie ten komunikat. Rozumiem, że w arkusz css należy dodać ten kod ? RE: Blogspot pytanie - DGHubert - 12-05-2018 @[toudi] pomiędzy <b:skin> </b:skin> |