Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Instagram (/Forum-Instagram-453) +--- Wątek: Sprzedaż konta na instagramie - pomoc (/Temat-Sprzedaz-konta-na-instagramie-pomoc-155955) |
Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - michosz - 20-04-2018 08:46 Hej, Chce sprzedać konto na instagramie, mam już kupca z USA. Moje pytanie brzmi jak najlepiej zrealizować tę transakcję ? Nie chce płatności paypal, ponieważ boję się, że przelew zostanie wycofany, a nie chce później wdawać się w spory. Jest jeszcze możliwość przelewu w bitcoinie. Chyba bitocin to lepsze rozwiązanie prawda ? Chociaż najbardziej interesuje mnie przelew na konto bankowe. Czy mógłbym prosić o jakieś sugestie ? Bardzo dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam RE: Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - Dante_/ - 20-04-2018 08:52 Ja jak sprzedawałem konta na zagranicznym forum ( EpicNPC ) to informowałem, że PayPal tylko jako friends&family, a jak ktoś chciał być bardziej bezpieczny to w temacie informowałem o opcji skorzystania z forumowego MiddleMan'a, ale koszta usługi pokrywał kupiec ( jakieś 20$ ). @Edit Oczywiście zostawiałem wszystkie screen'y z rozmowy z konferencji na skype ( ja, kupiec, middleman ). Zwykłe screen'y wystarczają, żeby wygrać dispute na PayPal'u. Screen'y zostawiałem na okres 180 dni, ponieważ na tyle dni osoba wysyłająca pieniądze jest "chroniona". RE: Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - michosz - 20-04-2018 08:56 No właśnie słyszałem o opcji friends&family. Czyli wtedy nie ma możliwości cofnięcia przelewu już nigdy ? Dzięki za odpowiedź RE: Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - Dante_/ - 20-04-2018 09:01 Teoretycznie to opcja friend&family nie podlega ochronie, ale wszystko może się zdarzyć. https://www.paypal.com/pl/selfhelp/article/faq1684 Cytat:Dlaczego nie mogę otworzyć sprawy (płatność osobista)? RE: Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - michosz - 20-04-2018 21:28 Dzieki wielkie za pomoc. Zdecydowałem się na płatność bitcoinem. W tym wypadku wystarczy, ze podam adres do wpłaty BTC i jeśli środki będą na moim koncie osoba wysyłająca nie może cofnąć, prawda ? Nie interesuje się zbytnio krypto stąd moje pytanie. RE: Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - patttson - 20-04-2018 21:35 Prawda RE: Sprzedaż konta na instagramie - pomoc - michosz - 22-04-2018 09:25 Bardzo dziękuję ! Pozdrawiam |