Nowy program partnerski-początki. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Nowy program partnerski-początki. (/Temat-Nowy-program-partnerski-poczatki-155760) |
Nowy program partnerski-początki. - pilprzem - 07-04-2018 16:09 Witam. Planuję uruchomienie sprzedaży przez m.in. programy partnerskie. I tutaj kilka pytań (oczywiście potem i tak skonsultuje to z prawnikiem/informatykiem itd.). 1. Jaki serwis polecacie do obsługi? Chodzi mi o to, aby wydawca miał dokładny podgląd ile osób weszło z jego linka/bannera i ilu kupiło no i finalnie ile zarobił. Ile kosztuje mnie miesięcznie taka techniczna obsługa programu partnerskiego? 2. Jak to wygląda prawnie-podatkowo? Firma będzie zarejestrowana w Anglii (w razie konieczności mogę też mieć zarejestrowaną sp. z o.o. w Polsce) więc jak to wygląda gdy mam zlecić wypłatę prowizji powiedzmy 50 zł? Jakąś umowę typu zlecenie trzeba podpisać? Jeśli tak to można to ominąć np. wymieniając prowizje wysyłając nagrody? Jakie jest najlepsze rozwiązanie. 3. Segment jaki mnie interesuje to suplementy diety, z tego co widzę są 2-3 duże firmy działające w tym segmencie i mają ciekawą prowizję. Ja myślałem o prowizji niezależnie od ilości zawsze w wartości 33% zamówienia i wypłacaną bez żadnego progu minimum. Co myślicie o tej kwocie? 4. Przy płatności za towar z góry prowizję mógłbym wypłacić nawet następnego dnia, a jak to inne firmy robią jeśli chodzi o pobranie? Bo wiadomo, że część zamówień ludzie składają jako żart na adres kogoś innego lub rezygnują i nie odbierają paczki - jak takie coś jest rozliczane z partnerami? Aby zminimalizować liczbę pobrań planuję wprowadzić darmową wysyłkę przy wpłacie z góry i wysyłka w cenie 20-25 zł. RE: Nowy program partnerski-początki. - Xanter98 - 07-04-2018 19:13 Podpowiem Ci tylko, zebys nie rozliczał się przed upływem 14 dni od dnia dostawy, bo przy zamawianiu przez internet klient ma prawo zwrocic produkt w tym terminie. Jak będziesz wypłacał prowizje od razu to bardzo łatwo będziesz okradany. RE: Nowy program partnerski-początki. - pilprzem - 07-04-2018 19:19 Dzięki za radę! Jak działałem kilka lat temu w tym temacie to zwrotów miałem może z 2-4 na tysiąc więc margines, ale wtedy nie robiłem programu partnerskiego, więc faktycznie ktoś by mnie w bambuko mógł robić - człowiek chce być OK wobec innych, ale jednak o siebie trzeba najbardziej się martwić A jakąś firmę/platformę do obsługi tego może ktoś polecić? RE: Nowy program partnerski-początki. - hufsmoke - 07-04-2018 19:58 Kolego jak mogę dostać info o tym programie jak juz go stworzysz? RE: Nowy program partnerski-początki. - pilprzem - 07-04-2018 20:16 Jasne, ogólnie m.in. tu będę chciał to przetestować i chcę popytać na tym i podobnych forach praktyków. Na tą chwile wiem, że będę miał bannery i gotowe strony www które można będzie promować czy to na swoich domenach i pozycjować czy dostaną gotowca i tylko muszą promować wejście na stronę. No i linki do marketingu szeptanego typu "ja użyłem środka XXX i schudłem xx kg, jak chcesz to możesz kupić z mojego polecenia dzięki czemu kupisz xx% taniej". Będę chciał, aby każdy mógł zarobić i nie będę robił jakiś minimum do wypłaty, bo wiadomo, że skoro Wy zarobicie... to ja też RE: Nowy program partnerski-początki. - radek0389 - 07-04-2018 20:37 Szukasz softu do prowadzenia programu partnerskiego po swojej stronie czy domu mediowego/sieci afiliacyjnej? Bo jasno tego nie określiłeś. RE: Nowy program partnerski-początki. - pilprzem - 07-04-2018 20:49 Raczej oprogramowania/platformy która temu podoła. RE: Nowy program partnerski-początki. - radek0389 - 07-04-2018 20:56 (07-04-2018 20:49)pilprzem napisał(a): Raczej oprogramowania/platformy która temu podoła. To może coś takiego? https://www.postaffiliatepro.com/pricing/ RE: Nowy program partnerski-początki. - pilprzem - 07-04-2018 23:25 Dzięki, zobaczę co oferują i porównam do krajowych ofert. A ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z podatkami? RE: Nowy program partnerski-początki. - Czaq - 11-04-2018 06:24 Rozliczenie roczne i jazda |