![]() |
Szkolenia Fraktal Trader - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324) +--- Dział: Forex (/Forum-Forex-340) +--- Wątek: Szkolenia Fraktal Trader (/Temat-Szkolenia-Fraktal-Trader-155364) |
Szkolenia Fraktal Trader - pewue - 16-03-2018 01:25 Witam! Zainteresowałem się tematem Forexa dość niedawno i stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych. Od czego zacząć? Jakieś poradniki, książki, które wprowadzą mnie w podstawy? Myślałem nad jakimś szkoleniem i nie chciałem iść tam "na golasa". A co do szkoleń... Czy ktoś z forumowiczów miał styczność z firmą pt. "Fraktal Trader"? Co sądzicie w ogóle o takich szkoleniach i co nt. szkoleń prowadzonych przez tę firmę? Proszę o wszystkie informacje, które mogą się przydać. Myślę, że pomogą nie tylko mi. ![]() RE: Szkolenia Fraktal Trader - mielony22 - 16-03-2018 08:01 Jeśli chodzi o moje zdania, totalnego laika, który z forexem ma do czynienia od września/października. Książki to uważam że na pewno "W transie inwestowania" Marka Douglasa. I szczerze wiecej nic nie przeczytałem ;p Dlaczego? O tym w dalszej części ![]() Uważam, że główną i decydującą cechą na rynku jest Twoja psychika. Polecam kanal Trading Jam SESSion, a głównie filmik "Piramida Tradera" oraz "O Tradingu, overtradingu i hazardzie czyli o uwodzicielskiej stronie rynku" ( czy jakos tak on sie nazywal). Co do nauki podstaw to, każdy powie Ci coś innego - Rafał Zaorski powie Ci, że liczy się goły wykres i cena; ktoś inny powie, że nie ma nic lepszego niż AT lub średnie kroczące albo inne Ichimoku. Tu każdy musi odnaleźć swój styl. Dlaczego nie przeczytałem więcej książek? Dużo naprawde jest w necie. Po za tym odkad zacząłem działać na forex jestem na platformie iMarketsLive - podstawy + dostep do praktykow + narzedzia. I tyle reklamy ;p Co do szkolen Fraktala - mam dwóch znajomych którzy odbyli takie szkolenie - przepraszam, odbyli szkolenie wstepne/podstawowe czy jak to tam nazwac. Koszt chyba jakies 300zl z tego co pamietam, i szkolenie w sumie nie wnoszące nic, bo obaj wylądowali u mnie w iML ;p Kolejne szkolenie to juz koszt okolo 5-6 tys bodajze - ale jesli naprawde bedziesz zdecydowany to moge zapytac o konkrety. Osobiście uważam, że szkoleniowiec to teoretyk, a nie praktyk - wiec czego może Cie nauczyc ??? Tego co jest w ksiazkach ? Sorry bardzo ale przy odrobinie samozaparcia i systematyczności sam to odnajdziesz. To moje zdanie i moj pkt widzenia, pozdrawiam ![]() RE: Szkolenia Fraktal Trader - Resick - 16-03-2018 09:39 Nie ma szkoleniowca w Polsce,który zarabiałby więcej pieniędzy Z RYNKU niż ze szkoleń.Tak jak napisał mielony22 to są teoretycy.Żaden ze szkoleniowców nie pokaże Ci swojego statementu(hostorii transakcji),nie trudno się domyślić dlaczego.Też polecam TJS i filmiki na kanale YTB.Czytaj książki i zacznij od małego depozytu.Nauczysz się zarabiać na małym to zacznij wtedy zwiększać.Prawdopodobnie,jeśli wytrzymasz.dojście do regularnych zarobków może Ci zająć kilka lat nawet,a na pewno nie dasz rady w pół roku. RE: Szkolenia Fraktal Trader - pewue - 16-03-2018 12:08 Panowie, bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedzi. Chętnie dowiedziałbym się więcej o iML. A co do szkoleniowców teoretyków - Fraktal Trader mają bodajże 3 stopnie szkolenia i na którymś z nich przez dwa dni traduje się na żywym rynku wraz ze szkoleniowcem. Jeśli ktoś nie wie o czym mówię to chętnie poszukam filmików/postów na fb, gdzie o tym mówią. Jeśli szkolenie miałoby mieć taki format to co o tym myślicie? ![]() RE: Szkolenia Fraktal Trader - mielony22 - 16-03-2018 13:28 o iML zapraszam do tematu o Akademii forex - http://zarabiam.com/Temat-Akademia-edukacyjna-FOREX-juz-w-Polsce-151067?page=6 na tej stronie jest opis iML, a jak chciałbyś wiedziec wiecej to zapraszam na PW lub na FB. 3stopnie szkolenia, ale tak jak mowie, cena za drugi etap to juz w tysiacach. W tej cenie zdecydowanie wole iML bo masz wtedy dostep na prawie rok. Więc moim skromnym okiem za powiedzmy 6 000pln co bardziej sie oplaca??? 2dni intensywnego szkolenia czy 10 miesiecy dostepu do platformy edukacyjnej z narzedziami??? Tu i tu nie dostaniesz gwarancji ze zarobisz miliony, ale koszta zdecydowanie na +++ dla iML. aha zapomnialem powiedziec, w iML masz ponad 130h edukacji tygodniowo, na żywym rynku. Więc to zdecydowanie więcej niż Fraktal miałby Cię szkolić przez 48h non stop. RE: Szkolenia Fraktal Trader - pewue - 16-03-2018 14:35 Pamiętaj, że nie zawsze tańsze oznacza lepsze, zazwyczaj wręcz przeciwnie. ![]() PS. Chyba jestem tradycjonalistą ![]() PS2. Oczywiście jeśli ktoś ma coś na ten temat do powiedzenia to chętnie poczytam. Nawet jeśli uważacie, że moje podejście jest nie takie. PO TO PYTAM! ![]() RE: Szkolenia Fraktal Trader - mielony22 - 16-03-2018 17:56 (16-03-2018 14:35)pewue napisał(a): Pamiętaj, że nie zawsze tańsze oznacza lepsze, zazwyczaj wręcz przeciwnie. W galerii masz moje screeny z tego tanszego rozwiazania. Nie sa to kokosy ale powoli buduje regularne wygrane. To po pierwsze. Po drugie - to nie pdfy i filmiki, ale live'y gdzie mozesz dopytac o wszystko - jedyna bariera na ta chwile to j.angielski. Po trzecie - pytasz więc odpowiadam ![]() Ps. zawsze w ciągu 7 dni mozesz zrezygnować i po wysłaniu mejla masz zwrot kosztów za wykupiony pakiet. Fraktal oferuje coś takiego ??? Wątpie. Każdy ma swoje podejście wiec nie przejmuj sie swoim ![]() ![]() Pozdrawiam!!! RE: Szkolenia Fraktal Trader - kozzaq - 16-03-2018 18:44 Byłem i szczerze raczej nie polecam, złapiesz tam co prawda podstawowe informacje na temat świec i układów, ale jest wiele niespójności i wręcz wprowadzania w błąd uczetników. Jedna z osób prowadzących szkolenie była święcie przekonana, że pieniądze maja pokrycie w złocie... RE: Szkolenia Fraktal Trader - Resick - 17-03-2018 11:01 Zamist wydawać 6 k PLN na szkolenie to otwórz rachunek realny i wpłać 50 pln i graj.Ucz się sam.Szkoda czasu i pieniędzy na szkoleniowców.Wartościowe materiały masz na TJS i na YTB. RE: Szkolenia Fraktal Trader - pewue - 17-03-2018 14:32 I uważacie, że oglądając YT i TJS, grając i ucząc się na błędach, jestem w stanie dojść do czegoś w tej płaszczyźnie? Ewentualnie skorzystać jeszcze z tych narzędzi od iML? |