![]() |
Jak napisać dobry tekst reklamowy? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Programy Partnerskie oraz Programy Afiliacyjne (/Forum-Programy-Partnerskie-oraz-Programy-Afiliacyjne-354) +--- Dział: Programy partnerskie, sieci afiliacyjne oraz systemy reklamowe (/Forum-Programy-partnerskie-sieci-afiliacyjne-oraz-systemy-reklamowe-92) +--- Wątek: Jak napisać dobry tekst reklamowy? (/Temat-Jak-napisac-dobry-tekst-reklamowy-154987) |
Jak napisać dobry tekst reklamowy? - Karo30 - 27-02-2018 18:00 Hey niedawno zaczęłam moją przygodę z programami partnerskimi. Chcę zacząć od ofert pożyczkowych. Mam takie pytanie co najlepiej zawszeć w takim tekście reklamowym do potencjalnego odbiorcy? Wdzięczna będę za każda radę bo nie bardzo wiem jak się za to zabrać? Z góry dziękuję. RE: Jak napisać dobry tekst reklamowy? - nykkusek - 27-02-2018 19:06 Nie da się dać uniwersalnej rady, wszystko zależy od Twojego potencjalnego odbiorcy, od formatu reklamy (natywna, spam, fb ads, adwords?), czy będziesz rozliczał się CPC czy może CPM lub CPV ![]() Jedna jedyna "rada uniwersalna" - patrz na konkurencję. RE: Jak napisać dobry tekst reklamowy? - rachman - 27-02-2018 19:31 E no przecież jak wpiszesz swój temat w googla to piękne i kompletne porady masz, np: https://www.copywriting.pl/jak-napisac-tekst-reklamowy/ RE: Jak napisać dobry tekst reklamowy? - wrzochal11 - 27-02-2018 19:52 Musisz pisać o tym co może zainteresować Twojego potencjalnego klienta. Czyli np.: jakie może mieć korzyści po skorzystaniu z danego produktu, W czym dany produkt mu pomoże, itd. W przypadku pożyczek, to moim zdaniem najlepiej po prostu je porównywać do siebie. Warto zawrzeć wiek w jakim można zawnioskować, o jaką kwotę i na jaki okres czasu, to jakie bazy dłużników są sprawdzane, jak przebiega cały proces w danej firmie, itd. Generalnie to uważam, że jak się coś poleca, to dany produkt trzeba dobrze poznać i porostu go opisywać. Tylko też nie same zalety, ale też warto wspomnieć o wadach, wtedy jesteśmy wiarygodni.. ale to już moje prywatne zdanie ![]() RE: Jak napisać dobry tekst reklamowy? - polskitrader - 04-03-2018 19:25 Co do pożyczek to świetne porady są na blogu convertiser, pod pożyczki ma być jak najmniej zbędnych opisów, bez przekombinowania, bo ludzi to zrazi. Opisy możesz robić pojedynczo pod każdą firmę pożyczkową z osobna w specjalnym dziale czy kategorii do tego. Jak najmniej nachalności w formie setek niepotrzebnych banerów, bo ludzi to odstrasza. Ktoś kto szuka pożyczki woli wejść na stronę gdzie ma w skrócie zawarte najważniejsze informacje, czyli jaka jest darmowa kwota, jaka jest maksymalna kwota pożyczki, ile dni, ile miesięcy, jaki wiek, jakie rrso (chociaż ludzie i tak nie znają dokładnego znaczenia tego) ale zwracają na te cyferki uwagę. Czyli w skrócie taki klient potrzebuje porównywarki. Wzoruj się na najlepszych z branży, czyli sowa, pozyczkaportal, chwilowo itp. Z samego tekstu niewiele Ci przyjdzie, bo ludziom i tak się wyświetlą na pierwszej stronie liderzy z branży i tam zapewne przeczytają opinię o ile będą jej potrzebowali. Poczytaj sobie tu wiele wartościowych tematów https://blog.convertiser.pl/ Nie zważaj na to, że nie będą dotyczyć w głównej mierze pożyczek, ale będą w niej zawarte bardzo ciekawe porady. |