Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279) +--- Wątek: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. (/Temat-Jak-utrzymac-porzadek-na-pulpicie-i-w-przegladarce-154520) Strony: 1 2 |
Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - nykkusek - 06-02-2018 14:49 Witam Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze mam problem w utrzymaniu porządku na pulpicie i w przeglądarkach. Miliony zakładek, ikon na pulpicie, w skrócie - chaos, na pewno nie pomagający w zarabianiu pieniędzy Stąd stworzyłem taki mały "poradniczek", może nie bezpośrednio powiązany z zarabianiem, ale na pewno pomoże w szybszym i bardziej zorganizowanym działaniu. Dwa programy/wtyczki: - Fences (pulpit) LINK - start.me (przeglądarka - chrome) LINK Pierwszy program służy do segregowania ikon na pulpicie w zakładkach. Wygląda to tak: Program jest banalnie prosty w obsłudze, więc nie będę tłumaczył co i jak. Fajną funkcją jest szybkie chowanie ikon poprzez dwukrotne kliknięcie w dowolne miejsce na pulpicie. Jak ktoś lubi minimalizm - must have! Drugi program to wtyczka do Google Chrome start.me, która zmienia nasz ekran startowy/nową kartę w podręczny organizer/centrum dowodzenia 2 Można dowolnie konfigurować ikony, kanały RSS, zakładki i wiele innych. Wygląda to tak: Wiem, że dla niektórych może to być banalna wiedza lub niepotrzebna - ale sam dość długo szukałem podobnych programów i znalazłem je gdzieś w komentarzach na blogu. Jeśli się przydało, daj reputka. Cze RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - PremAccHack - 06-02-2018 14:55 Brawo też jestem ciekawy jak sobie radzicie może ktoś jeszcze pokaże swój pulpit uporządkowany RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - MaLiN - 06-02-2018 15:04 Przy użyciu start.me nie ma problemów przy wyświetlaniu się zakładek w telefonie? RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - nykkusek - 06-02-2018 15:55 (06-02-2018 15:04)MaLiN napisał(a): Przy użyciu start.me nie ma problemów przy wyświetlaniu się zakładek w telefonie? Nie mam pojęcia, bo nie synchronizowałem z telefonem. Musiałbyś sprawdzić. RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - xdax1 - 06-02-2018 17:28 O, świetny poradnik, dzięki! Co tydzień zawsze musiałem robić porządek na pulpicie bo był cały zawalony. Następnego dnia patrze, a tu znowu nawalone RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - Dante_/ - 06-02-2018 17:41 Skorzystam sobie jedyne z tej aplikacji na google chrome, bo aktualnie posiadam speed dial'a zwykłego i wystarczało, ale ten start.me wydaje się być o wiele lepszy. A co do pulpitu to według mnie po to on jest żeby było wszystko na wierzchu ( szybki dostęp ), zamiast chować po folderach. RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - xdax1 - 06-02-2018 18:18 Czy w start.me da się zrobić, żeby wczytywało favicon od razu? Bo dodaje jakieś brzydkie. RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - KozduS - 06-02-2018 18:38 Dodatek do przeglądarki bardzo fajny, dzięki ! RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - MrSlasher - 07-02-2018 21:08 Jeszcze nie widziałem tak zajebistej tapety Fajny poradnik, chyba skorzystam bo mam niezły bajzel RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - precell - 07-02-2018 21:43 Ja tylko dodam, że start.me jest także na FireFox :-) |