Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279)
+--- Wątek: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. (/Temat-Jak-utrzymac-porzadek-na-pulpicie-i-w-przegladarce-154520)

Strony: 1 2

Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - nykkusek - 06-02-2018 14:49

Witam Smile

Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze mam problem w utrzymaniu porządku na pulpicie i w przeglądarkach. Miliony zakładek, ikon na pulpicie, w skrócie - chaos, na pewno nie pomagający w zarabianiu pieniędzy Tongue

Stąd stworzyłem taki mały "poradniczek", może nie bezpośrednio powiązany z zarabianiem, ale na pewno pomoże w szybszym i bardziej zorganizowanym działaniu.

Dwa programy/wtyczki:

- Fences (pulpit) LINK
- start.me (przeglądarka - chrome) LINK

Pierwszy program służy do segregowania ikon na pulpicie w zakładkach.

Wygląda to tak: [Obrazek: elYAVCn.jpg]

Program jest banalnie prosty w obsłudze, więc nie będę tłumaczył co i jak.
Fajną funkcją jest szybkie chowanie ikon poprzez dwukrotne kliknięcie w dowolne miejsce na pulpicie. Jak ktoś lubi minimalizm - must have!

Drugi program to wtyczka do Google Chrome start.me, która zmienia nasz ekran startowy/nową kartę w podręczny organizer/centrum dowodzenia Jerk2
Można dowolnie konfigurować ikony, kanały RSS, zakładki i wiele innych.

Wygląda to tak:

[Obrazek: cjFu24M.jpg]

Wiem, że dla niektórych może to być banalna wiedza lub niepotrzebna - ale sam dość długo szukałem podobnych programów i znalazłem je gdzieś w komentarzach na blogu.

Jeśli się przydało, daj reputka.
Cze

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - PremAccHack - 06-02-2018 14:55

Brawo też jestem ciekawy jak sobie radzicie może ktoś jeszcze pokaże swój pulpit uporządkowany Big Grin

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - MaLiN - 06-02-2018 15:04

Przy użyciu start.me nie ma problemów przy wyświetlaniu się zakładek w telefonie? Wink

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - nykkusek - 06-02-2018 15:55

(06-02-2018 15:04)MaLiN napisał(a):  Przy użyciu start.me nie ma problemów przy wyświetlaniu się zakładek w telefonie? Wink

Nie mam pojęcia, bo nie synchronizowałem z telefonem. Musiałbyś sprawdzić.

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - xdax1 - 06-02-2018 17:28

O, świetny poradnik, dzięki!
Co tydzień zawsze musiałem robić porządek na pulpicie bo był cały zawalony. Następnego dnia patrze, a tu znowu nawalone pokerface

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - Dante_/ - 06-02-2018 17:41

Skorzystam sobie jedyne z tej aplikacji na google chrome, bo aktualnie posiadam speed dial'a zwykłego i wystarczało, ale ten start.me wydaje się być o wiele lepszy.

A co do pulpitu to według mnie po to on jest żeby było wszystko na wierzchu ( szybki dostęp ), zamiast chować po folderach.

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - xdax1 - 06-02-2018 18:18

Czy w start.me da się zrobić, żeby wczytywało favicon od razu? Bo dodaje jakieś brzydkie.

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - KozduS - 06-02-2018 18:38

Dodatek do przeglądarki bardzo fajny, dzięki ! Smile

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - MrSlasher - 07-02-2018 21:08

Jeszcze nie widziałem tak zajebistej tapety Lol
Fajny poradnik, chyba skorzystam bo mam niezły bajzel

RE: Jak utrzymać porządek na pulpicie i w przeglądarce. - precell - 07-02-2018 21:43

Ja tylko dodam, że start.me jest także na FireFox :-)