Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Bot do giełdy - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Kryptowaluty (/Forum-Kryptowaluty-374)
+--- Dział: Dyskusje o Kryptowalutach (/Forum-Dyskusje-o-Kryptowalutach-458)
+--- Wątek: Bot do giełdy (/Temat-Bot-do-gieldy-154326)

Bot do giełdy - SkagGully - 31-01-2018 10:23

Słyszałem, że są boty do automatycznego handlu na giełdach. Może się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Czy jego stosowanie jest legalne, opłacalne no i skąd go wziąć?

Bot do giełdy - Jackson91 - 31-01-2018 10:31

Za ustawienia do botów trzreba płacić, ja akurat spotkałem się z botem do bit bay, na takim bocie kilka procent w miesiącu idzie zrobić, chociaż pewnie są tacy którzy mają takie boty że aż głowa boli ale to pewnie nie dla zwykłych śmiertelników

RE: Bot do giełdy - unluckyunit - 31-01-2018 20:21

Jest kilka gotowych, ale najlepiej napisać coś samemu - automatycznego lub półautomatycznego. Problem z gotowymi botami jest taki, że działają one jakimś "algorytmem". Jeżeli setki uzytkownikow przyjmuje taką samą strategie to może być mniej lukratywne niż autorski algorytm, poza tym podobnie jak w przypadku innych botów przy większej ilości uzytkowników większa szansa na rozpoznanie. Na wielu giełdach NIE jest to legalne, ale nie jest to też karalne z punktu widzenia prawa chyba, że pójdziesz po bandzie:

Art. 269a. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, przez transmisję, zniszczenie, usunięcie, uszkodzenie, utrudnienie dostępu lub zmianę danych informatycznych, w istotnym stopniu zakłóca pracę systemu komputerowego lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.