Bateria w laptopie PROBLEM - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Bateria w laptopie PROBLEM (/Temat-Bateria-w-laptopie-PROBLEM-154255) |
Bateria w laptopie PROBLEM - Szaman1644 - 28-01-2018 21:02 Witam.Mam kłopot z baterią w laptopie Lenovo Legion Y520. Dzisiaj korzystając z lapka zauważyłem spadek fps. Później okazało się że to wina baterii. Jak był podłączony zasilacz to widniała informacja, podłączony rozladowywuje. Teraz oczywiście bateria rozładował się do końca i nawet nie chce się uruchomić. Jak podłącza zasilacz to miga dioda zasilania 3 krotnie na pomarańczowo i tyle ale systemu i tak nie uruchamia. Powiem szczerze że nie wiem co jest grane. Nigdy takich problemów z innymi łapkami nie miałem. Laptop ma około 2 tygodnie dlatego wykluczam wszystkie uszkodzenia mechaniczne. RE: Bateria w laptopie PROBLEM - Itachi198 - 28-01-2018 21:06 Ja ma dopiero 2 tygodnie a gwarancja jeszcze to obejmuje to nie dłub tylko oddaj do serwisu. Jak coś znajdę to zedytuję posta, ale każde Twoje rozkręcenie może skutkować utraceniem tejże gwarancji. Cytat: nie chce się uruchomić. Jak podłącza zasilacz to miga dioda zasilania 3 krotnie na pomarańczowo i tyle ale systemu i tak nie uruchamia Miałem takie objawy jak wsadziłem zepsutą kość ramu do lapka xd RE: Bateria w laptopie PROBLEM - radek0389 - 28-01-2018 21:07 Jak lapek ma 2 tygodnie to oddawaj na gwarancję. Możesz odłączyć baterie całkowicie i podłączyć zasilanie, powinno wszystko startować od razu, bo jest bezpośrednie zasilanie z sieci. RE: Bateria w laptopie PROBLEM - Szaman1644 - 28-01-2018 21:08 No właśnie słyszałem że słabo z tym serwisem Lenovo ale chyba to właśnie muszę zrobić bo nie widzę tutaj innego rozwiązania. (28-01-2018 21:06)Itachi198 napisał(a): Ja ma dopiero 2 tygodnie a gwarancja jeszcze to obejmuje to nie dłub tylko oddaj do serwisu. Jak coś znajdę to zedytuję posta, ale każde Twoje rozkręcenie może skutkować utraceniem tejże gwarancji. Właśnie sklep tutaj id nowości dołożyć kość 8GB Ramu więc może w tym jest problem. Jeżeli chodzi o baterię to mam zabudowana bez możliwość jej wyłożenia. RE: Bateria w laptopie PROBLEM - kukiz87 - 28-01-2018 22:23 Też mam w laptopie zabudowaną , musisz całego lapka pewnie oddać2 RE: Bateria w laptopie PROBLEM - Itachi198 - 28-01-2018 22:39 Niech w serwisie dołożą Ci kartę ram, jak zatrybi to po prostu za nią zapłacisz i tyle, jak nie to niech szukają |