Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac (/Temat-Platforma-e-learingowa-o-ile-mozna-to-tak-nazwac-154201) Strony: 1 2 |
Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - gracek99 - 26-01-2018 15:53 Cześć jako że jestem początkującym gościem który bawi się w wordpress to jestem zielony natomiast mam jedno zajebiście ważne pytanie i licze że ktos mi pomoze.. Chcialbym stworzyc platforme "e-learningowa" w wordpressie. Precyzyjnie mowiac chcialbym stworzyc taki system... opowiem swoimi słowami Klient ma do wykonania 6 etapów. Jeżeli wykona 1 etap to odblokuje mu się 2 etap. Jeżeli wykona 2 to odblokuje sie 3 i tak do etapu 6. Jest ktoś na tyle uprzejmy i podpowiedziałby mi jakie wtyczki użyć? Bylbym bardzo ale to bardzo wdzieczny. RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - unluckyunit - 31-01-2018 20:46 O ile pamiętam takie coś jest chociażby w pluginie WP Courseware. Nie napisałeś jak bardzo skomplikowany jest poszczególny etap - co konkretnie człowiek musi zrobić, a tutaj może być pies pogrzebany. RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - gracek99 - 10-02-2018 09:54 Dzięki za odpowiedź. Pierwszym etapem musi być rejestracja w podanym portalu. Po wykonaniu tego kroku będzie krok 2 gdzie klient musi wykonać daną akcje np. "założyć konto w banku". Po wykonaniu tego kroku zostanie odblokowany krok 3. I tak dalej. RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - unluckyunit - 10-02-2018 11:28 Tego się obawiałem pisząć "tutaj może być pies pogrzebany". W jaki sposób chcesz weryfikować czy człowiek faktycznie wykonał taką akcję albo czy wykonał ją w 100% poprawnie? Na podstawie prowizji z banku już można, ale to może być trudne i czegoś uniwersalnego do każdej wymyślonej przez Ciebie "akcji" na pewno nie ma. Trzeba to oprogramować pod każdy szczególny przypadek. RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - rachman - 11-02-2018 15:36 ... albo może weryfikować ręcznie. Ciężko przechwycić czy ktoś założył konto w banku bo jak? API banku? Pewnie chodzi o prowizję a nie sam fakt założenia konta? Za mało szczegółów by gdybać w każdym razie grubsza robótka by weryfikować takie akcje - jak ma być tanio i bez wielkich modyfikacji to bym robił akcje z ręcznym weryfikowaniem wykonania - tylko że wtedy sporo roboty może być z tym. RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - gracek99 - 12-02-2018 10:50 Widzę, że ktoś się zainteresował tematem za co bardzo dziękuje. Już tłumacze jak by to miało grać. Krok 1 ( klient musi wykonać daną akcje ) załóżmy że to będzie założenie konta w "X" firmie. Po tym kroku ja jako administrator odblokowuje mu krok 2. Krok 2 ( klient musi wykonać ponownie akcje ) tym razem po wykonaniu akcji, klient wysyła mi screena z potwierdzeniem wykonania akcji i wtedy ja jako administrator odblokowuje mu krok 3. Wiecie, jeżeli już uda mi się rozgryźć te 2 kroki to późniejsze etapy pójdą z górki. Dziękuje za każda odpowiedź RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - wrzochal11 - 12-02-2018 14:59 Prosty temat. Robisz kilka podstron, czyli na tej samej domenie tylko inna końcówka. Większość szablonów na Wordpresa daje taką możliwość. Każdą z nich zabezpieczasz hasłem, do każdej strony hasło jest inne. Można to ustawić z poziomu Wordpressa. To tak samo jak dodajesz post, to możesz go zablokować hasłem. Podobnie jest jak dodajesz stronę. Na odpowiednim etapie będziesz przekazywał klientowi odpowiednie hasło. RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - unluckyunit - 12-02-2018 16:04 Jeżeli i tak wszystko będzie ręcznie to można też ewentualnie tak: https://wordpress.org/plugins/user-specific-content/ https://wordpress.org/plugins/user-access-manager/ po rozwiazaniu zadania dodajesz czlowiekowi autoryzacje do posta... RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - gracek99 - 12-02-2018 17:09 (12-02-2018 14:59)wrzochal11 napisał(a): Prosty temat. To byłby dobry pomysł, ale bardziej kładę nacisk żeby to była platforma e-learningowa i żeby było widać po lewej stronie na którym etapie jesteś. Spróbuje Twój patent i dam znać co i jak. Dzięki za podpowiedzi. (12-02-2018 16:04)unluckyunit napisał(a): Jeżeli i tak wszystko będzie ręcznie to można też ewentualnie tak: Sprawdzę wtyczki, słyszałem jeszcze o WP Members - znasz? Odblokowanie etapów i tak będę robił ręcznie Nie musi to być super mega zaawansowana platforma, sprawdzam wtyczki i daje znać! RE: Platforma e-learingowa o ile mozna to tak nazwac - Xanter98 - 12-02-2018 17:14 Platforma elearningowa - uczysz "zarabiać w internecie" dając komuś nabić Ci prowizję. Nazywaj rzeczy po imieniu. Nie krytykuje samego sposobu, ale po co udawać, że to ma jakiś wyższy cel? |