Fanpage - większa ilość stron. Jak zabezpieczyć? Konta prywatne vs fanpage (zasięgi) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: SocialMedia (/Forum-SocialMedia-451) +--- Dział: Facebook (/Forum-Facebook-452) +--- Wątek: Fanpage - większa ilość stron. Jak zabezpieczyć? Konta prywatne vs fanpage (zasięgi) (/Temat-Fanpage-wieksza-ilosc-stron-Jak-zabezpieczyc-Konta-prywatne-vs-fanpage-zasiegi-154007) |
Fanpage - większa ilość stron. Jak zabezpieczyć? Konta prywatne vs fanpage (zasięgi) - legolass97 - 18-01-2018 19:23 Witam. Bawię się od dłuższego czasu w prowadzenie kont na FB do przyszłej reklamy sklepu na FB. Widzę jednak że nawet stażowe konta mogą wyłapać bana i jest to trochę ruletka. Też nie przyszłościowe wydaje się codzienne uzupełnianie kilkudziesięciu kont ze strachem czy nagle nie wyłapią bana i bazowaniu na każdym długoterminowo. 1. Przykładowo mam w tej chwili koło 15 kont FB każde około 500-2000 Polskich znajomych. Wpadłem teraz na pomysł aby pozmieniać te konta w Fanpage i dalej uzupełniać te konta prywatne ale mieć zabezpieczenie konta w postaci fanpage. Czy jak ustawię sobie na fanpage kilka kont (prywatnych i pewniaków które będą jako konta-słupy i które na 100% nie wyłapią bana) jako administratorów to wystarczy jako zabezpieczenie FP? 2. Porównywał ktoś zasięgi konta prywatnego i FP? Czytam że mają być zmiany na FB i strony mają mieć ostro ucinane zasięgi lecz stworzenie przykładowo 25 realnych kont z 2000-3000 znajomych pochłania BARDZO dużo czasu i bazowanie na zamianie ich w fanpage przez rozpoczęciem postowania wydaje mi się dobrym wyjściem tym bardziej że bawiłem się ostatnio w zmiany nazw fanpage i widzę że zmieniając po 2-3 literki można spokojnie z czasem zmienić nazwę FP z imienia i nazwiska na nawę sklepu czy jakiejś marki. 3. Konta prywatne traktować bardziej krótkoterminowo i uzupełnić je na tyle aby można spokojnie wstawiać te 1-2 posty w grupach dziennie i podpiąć pod proxy i bota co dziennie przy kilkudziesięciu kontach daje fajną reklamę chyba. 4. Więc w sumie pytanie jest głównie dla osób które już mają jakieś doświadczenie w reklamie z kilkunastu kont FB. Czy długoterminowo lepiej zamieniać konta w fanpage i ewentualnie je łączyć, zmieniać nazwy, zabezpieczyć w postaci kilku administratorów itd. A konta prywatne dalej rozwijać lecz bez obaw o stratę konta a skupiać postowanie na grupach i ilości kont? Pozdrawiam. RE: Fanpage - większa ilość stron. Jak zabezpieczyć? - qwertybsk - 20-01-2018 20:49 No są zmiany w algorytmach fb że posty znajomych mają mieć pierwszeństwo w aktualnościach niż te posty od fp i grup możesz robić grupy i zapraszać do nich znajomych też, wstawiać na tablicę posty oznaczając np 50 znajomych możliwości jest wiele a konta można po prostu zabezpieczyć kartami itp ale jeśli Ci padają to stopniowo możesz ja zamieniać w fan page i łączyć ale na pewno część zostaw na zapraszanie do grupy/fan page i do udostępniania postów a z ciekawości podczepię się pod post i zapytam jak zmieniać konto w fan page? RE: Fanpage - większa ilość stron. Jak zabezpieczyć? Konta prywatne vs fanpage (zasięgi) - broofie - 20-01-2018 20:51 https://www.google.pl/search?hl=pl-PL&ie=UTF-8&source=android-browser&q=jak+zmienia%C4%87+konto+w+fan+page%3F&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=nJ1jWrSeNobHYPXcvOAM&gws_rd=ssl |