Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją (/Temat-Virus-zwiazany-z-programami-partnerskimi-affiliacja-153884)

Strony: 1 2

Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - jemm - 14-01-2018 10:57

Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem coś dziwnego gdy np wszedłem na strone aliexpress czy gearbest to po chwili strony zaczynają się ładować na nowo a adres linku zzmienia się (na dłuzszy).

Dziś wszedłem na vivus.pl również to samo.

Działam trochę w affiliacji i prawdopodobnie to jakiś virus/skrypt, który zmienia linki pod ref, a odoba która jest za to odpowiedzialna zbiera prowizję.

Pytanie moje jest czy wie ktoś z was co to za virus, skrypt i skąd to pochodzi?

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - staleczka134 - 14-01-2018 11:02

Przeskasnuj jakimś programem antywirusowy system.
Wiesz ile jest wirusów . A tak to napisałeś jak byśmy mieli zgadywać lub wróżyc

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - Hoolig4n - 14-01-2018 11:10

Zrób dokładne skanowanie programem Malwarebytes Anti-Malware a później jeszcze przeleć chociażby CCleaner'em i zrestartuj kompa Smile jestem pewny, że problem zniknie. Wyczyść dla pewności pamięć podręczną i ciasteczka Lol

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - plrafcik - 14-01-2018 19:02

Osobiście polecam AdwCleaner. Poradzi sobie z każdym syfem Smile

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - rachman - 14-01-2018 21:24

adwCleaner jest dobry do takich syfów, stał się częścią malwarebytes zresztą. jeśli używasz chruma to zobacz wtyczki itp. często tam jest winowajca takich podmian

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - Lukaskov96 - 14-01-2018 23:10

Tak jak poprzednicy. Przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirem, np. malwarebytes. Następnie wyczyść wszystkie dane przeglądania. Możesz również skorzystać z CCleanera i usunąć zbędne pliki (interfejs jest przejrzysty, masz tam wszystko jak na tacy, więc zrozumiesz o co mi chodziło).

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - broofie - 14-01-2018 23:16

On nie chce sie chronic tylko zarazac innych ;x

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - qwertybsk - 15-01-2018 09:44

(14-01-2018 23:16)broofie napisał(a):  On nie chce sie chronic tylko zarazac innych ;x

słuszna uwaga Sex

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - a00 - 15-01-2018 11:10

Myślę, że taki virus nie jest do końca zgodny z prawem i dostęp do niego pewnie też jest ograniczony

RE: Virus związany z programami partnerskimi/ affiliacją - jemm - 15-01-2018 12:39

(14-01-2018 23:16)broofie napisał(a):  On nie chce sie chronic tylko zarazac innych ;x

a skąd wiesz co ja chcę?

Nie zamierzam nikogo tym zarazac