pomoc przy własnej stronie internetowej - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: pomoc przy własnej stronie internetowej (/Temat-pomoc-przy-wlasnej-stronie-internetowej-151985) |
pomoc przy własnej stronie internetowej - Mariuszeek - 01-11-2017 20:44 Witam, wykupiłem domenę i hosting u webd. Wszystko już jest, wordpressa wgrałem, ale jak wchodzę na stronę to pojawia się "serwis w budowie" właściwa strona już wkrótce. Co to oznacza? Super by było, jakby ktoś krok po kroku napisał, lub podesłał jakiś poradnik jak zrobić stronkę. Próbowałem, ale coś nie idzie, pozdrawiam RE: pomoc przy własnej stronie internetowej - zakazanyowoc - 01-11-2017 20:51 Pewnie masz standardową zaślepkę, zobacz czy jest plik index.html - jak tak to usuń. RE: pomoc przy własnej stronie internetowej - Xanter98 - 01-11-2017 20:53 Kiedy przypisałeś domenę do hostingu? Trzeba odczekać najczęściej do 24h. RE: pomoc przy własnej stronie internetowej - Mariuszeek - 01-11-2017 21:31 Już w poniedziałek, stronka się ładuję, ale tylko to się pojawia. Nie wiem w ogóle jak to ugryźć, wgrać coś filezilla czy jak? RE: pomoc przy własnej stronie internetowej - rachman - 01-11-2017 23:57 usuń domyślny plik index, pewnie go ładuje w pierwszej kolejności bo tak ustawione, jak usuniesz będzie startowy twojej strony ładować RE: pomoc przy własnej stronie internetowej - Mariuszeek - 02-11-2017 18:03 Wszystko działa, wgrałem sobie motyw. Jak go edytować? Chcę usunąć zakładki i wyszukiwarkę. RE: pomoc przy własnej stronie internetowej - Lukaskov96 - 03-11-2017 16:35 (02-11-2017 18:03)Mariuszeek napisał(a): Wszystko działa, wgrałem sobie motyw. Jak go edytować? Chcę usunąć zakładki i wyszukiwarkę.Co do edycji zakładek masz na myśli menu nawigacyjne? Jeśli tak, to wchodzisz w "Wygląd", potem "Menu" i modyfikujesz menu według własnego uznania. Następnie poniżej masz "Ustawienia menu" i tam zaznaczasz odpowiedni "kwadracik" . Tylko przed tą czynnością musisz albo utworzyć strony- "Strony"- "Dodaj nową" lub kategorie w panelu "Wpisy"-->"Kategorie" i dopiero wejść w menu i odpowiednio popodłączać. Tak na marginesie, jest sporo filmików instruktażowych na ten temat w internecie, polecam obejrzeć Ogólnie edytujesz cały szablon poprzez wpisywanie wpisów- "Wpisy", edycję stron- "Strony" itd., poprzez personalizację (wchodzisz w "Wygląd", potem "Personalizacja") oraz poprzez ustawienia własne szablonu (oczywiście jeśli dany szablon ma coś takiego). Co do usuwania wyszukiwarki, to sam nie wiem, ale zapewne trzeba usunąć jakiś plik lub odpowiednio go zmodyfikować w Edytorze danego motywu. A pod co konkretnie stawiasz stronę? Jaka to tematyka, jeśli można wiedzieć? Aaaa i najważniejsza zasada, jeśli dopiero zacząłeś tworzyć jakąkolwiek stronę, kasuj od razu "Przykładowa strona oparta na wordpressie" w panelu "Strony" i inne wstawki, które Ci się pojawiły. Chyba, że chcesz, aby Twoja stronka wyglądała w wynikach wyszukiwania np. tak: lub jeszcze ciekawiej |