![]() |
Pozycjonowanie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pytania i Problemy dotyczące SEO (/Forum-Pytania-i-Problemy-dotyczace-SEO-400) +--- Wątek: Pozycjonowanie (/Temat-Pozycjonowanie-151666) |
Pozycjonowanie - Skarpeta1991 - 19-10-2017 14:07 Witam mam Pytanko jaką firme polecacie żeby wypozycjonowała forum internetowe ? Z jakimi kosztami to może być związane ? Czy samemu się da wypozycjonować Forum? Dziękuje za odpowiedz RE: Pozycjonowanie - Xanter98 - 19-10-2017 17:00 Wydaje mi się, że ważniejsza jest ilość aktywnych użytkowników i to, że forum "żyję", niż pozycja w google. W dodatku samego forum raczej nikt nie pozycjonuje, bo czy wyszukiwałeś kiedyś w google "forum o zarabianiu"? Ludzie raczej szukają odpowiedzi na nurtujące ich pytania, czyli w tym przypadku "jak zarobić", a tutaj content zapewniają Ci aktywni użytkownicy albo sam musisz zająć się pisaniem postów. Forum co najwyżej mógłbyś reklamować, ważna też jest na pewno optymalizacja, żeby wszystko było przejrzyste i płynnie chodziło. Inna sprawa, czy w ogóle warto inwestować w firmy pozycjonujące. Może jakbyś miał coś zaufanego, to tak, ale raczej nie zleciłbym niczego byle jakiej firmie. SEO jest trochę inne niż reszta usług, i tutaj bardzo łatwo sprzedać słabą usługę, bo większość się po prostu na tym nie zna. RE: Pozycjonowanie - ggusiaja - 19-10-2017 17:33 Myślę, że przedmówca trafił w sedno sprawy ![]() RE: Pozycjonowanie - rachman - 20-10-2017 00:06 Do wypowiedzi wyżej mogę tylko dodać ze forum lepiej reklamować np. banerami na stronach tematycznych/forach/blogach lub marketingiem szeptanym. Chyba że to forum jest serio monotematyczne to byłby sens bawić się w SEO... RE: Pozycjonowanie - Nikola Tesla - 20-10-2017 00:16 Dla przykładu: zarabiam.com 30% ruchu ma z wyszukiwarek, a Wy piszecie, że nie ma sensu bawić się w SEO ![]() Takich teorii dawno nie słyszałem ![]() RE: Pozycjonowanie - Xanter98 - 20-10-2017 00:47 (20-10-2017 00:16)Nikola Tesla napisał(a): Dla przykładu: zarabiam.com 30% ruchu ma z wyszukiwarek, a Wy piszecie, że nie ma sensu bawić się w SEO Tak, sam znalazłem to forum z wyszukiwarki. Chciałem się dowiedzieć czegoś o konkretnej metodzie zarobku i znalazłem temat użytkownika, który pytał o to samo. Można pisać i pozycjonować swoje artykuły, ale wtedy to zaczyna być blog, a nie forum. Wiadomo jakieś podstawowe działania w kierunku SEO na dłuższą metę się opłacą, ale tutaj kolega pytał o firmę pozycjonerską, która mu wypozycjonuje forum. Dużo lepiej na pewno zadziała reklama wśród osób o podobnych zainteresowaniach co tematyka forum, bo te osoby bardzo szybko same będą chciały tworzyć content i dyskusję. RE: Pozycjonowanie - rachman - 20-10-2017 01:20 Cytat:Takich teorii dawno nie słyszałemNie porównuj ZC z forum o którym NIC nie wiemy i jest prawdopodobnie świeżynką. Poza tym ZC istnieje dość długo i samo się pnie. Nie sprawdzałem czy jest tu działanie SEŁO ![]() ![]() Jak znajdzie dobrą firmę może się bawić ale koszta będą sporawe. Nie ma co gdybać bo nie wiadomo jaka branża, czy monotematyczne - co ułatwiło by pozycjonowanie, czy to zarobkowe forum czy hobbystyczne - gdzie koszty są niemile widziane i lepiej samemu działać... RE: Pozycjonowanie - Klin - 20-10-2017 06:47 Da się samemu wypozycjonować jeśli masz wiedzę, umiejętności i środki. Jaka tematyka forum? |