Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. (/Temat-Jak-zarobic-na-uzytkownikach-strony-procz-Adsense-151192) |
Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - Klycior - 29-09-2017 20:00 Cześć, posiadam pewny serwis internetowy. Nie generuje on sporego ruchu gdyż nisza w którą operuję od 9 miesięcy jest mało popularna - lecz jeśli znajdzie się osoba która wyszuka moich fraz (jednocześnie trafiając w niszę) to jestem w top 1 do max top 3 w google. Adsense niestety to dość marny zarobek ponadto Adblocki i inne syfy znacznie zmniejszają mój zarobek. Nie chcę ograniczyć użytkownikowi widoczności strony aż do czasu kiedy wyłączy adblock gdyż nisza jest dość nietypowa - kierowana do głównie osób starszych. Statystyki strony wyglądają następująco: Odwiedziło Odwiedzin Dzisiaj: 80 446 Wczoraj: 72 691 Last 7 Days: 657 6 054 Last 30 Days: 2 195 27 427 Last 365 Days: 14 295 153 275 Razem: 14 295 153 275 Jeśli użytkownik trafi na stronę wykonuje pewne akcje które szukał gdyż strona jest względem niszy bardzo pomocna i raczej z niej nie wychodzi. Średnio czas według Analitics spędzony na stronie to 13 minut. AdSense to zysk około 40 zł mc. A dla mnie to zbyt mało. Kiedyś grając w śmieszną grę internetową za każdym razem kliknięcia "Zagraj ponownie" wysyłało mnie na strony które były reklamami. Ktoś wie które serwisy partnerskie są wartę uwagi ? (Przykład > Użytkownik kliknie dalej > Wyświetli mu w nowej karcie jakąś reklamę na zewnętrznej stronie www). Co innego jeszcze polecacie ? Chętnie wysłucham waszych pomysłów i uwag Spokojnego mało upojnego weekendu życzę No chyba, że kac morderca Wam nie straszny. RE: Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - Xanter98 - 29-09-2017 20:05 Takie reklamy na nowych stronach są strasznie upierdliwe i zawsze zamykam je, zanim zobaczę co oferują. Może jakiś program afiliacyjny pasujący do Twojej niszy? Zadaj sobie pytanie, czego potrzebują użytkownicy Twojej strony. RE: Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - Klycior - 29-09-2017 20:10 Użytkownicy mojej strony znajdują wszystkie potrzebne informacje których szukali. Ponadto serwis ten ma tak bogate informacje, że użytkownik wraca i to dość często. Nisza ta to nisza którą bardzo dobrze znam i serwis ten jest dość wartościowy gdyż wiele innych stron dość mocnych linkuje je do niektórych artykułów. Ja stronę traktuję hobbistycznie lecz warto byłoby zarobić. Oczywiście nie mogę też przesadzić RE: Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - Xanter98 - 29-09-2017 20:58 Sam musisz ocenić, jakie produkty może kupować większość użytkowników strony. I wtedy dobrać odpowiedni program afiliacyjny, pewnie za kilka leadów dostaniesz więcej niż przez cały miesiąc z adsensa. Zawsze możesz też napisać kilka postów niezwiązanych stricte z tematyką strony, skoro masz zaufanie ludzi oraz silną domenę. Rozbuduj stronę o nowy poddział, pod który będzie łatwo dobrać produkt, może trafisz do nowej grupy odbiorców wykorzystując to, jaką pozycję ma Twoja domena. RE: Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - Makaronik - 29-09-2017 21:22 Marne pieniądze jak na taka ilość wyświetleń. Strona się marnuje i myślę, że wiem jak można to naprawić. Jeśli chcesz możesz napisać do mnie na priv może coś wspólnie zaradzimy. RE: Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - prelude - 29-09-2017 21:25 tematyka to jakaś tajemnica? bo tak to wróżymy z fusów i nikt Ci nie pomoże RE: Jak zarobić na użytkownikach strony - prócz Adsense. - Klycior - 30-09-2017 06:35 Tematyka to motoryzacja. prelude pytałem o systemy partnerskie które umożliwią mi zarobek. Z innym serwisem siedzę na systempartnerski.pl lecz tam wyciągam na jednej domenie przy 0 nakładzie pracy około 200 zł mc. Szukam czegoś o czym pisałem wyżej, a tj. wysyłanie użytkowników na strony które są reklamami. |