![]() |
|
Trochę poważniej o zarabianiu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Trochę poważniej o zarabianiu (/Temat-Troche-powazniej-o-zarabianiu-149906) |
Trochę poważniej o zarabianiu - Adrjan77 - 10-08-2017 15:05 Witam, Zarabiać przez internet, czy nie zarabiać, a może pójść na budowę? A może rzucić to wszystko i wyjechać w Bieszczady? Jak jesteś młody i jesteś na garnuszku u rodziców, jest łatwiej, ale wtedy też brakuje motywacji do zarabiania pieniędzy przez internet, ilu z Was nie pomyślało przez chwilę "eee, mam dobry pomysł! wrzucę parę linków z adf.ly na fora i będę bogaty!" oczywiście, lekko podkoloryzowałem to wszystko, ale sens chyba jest zachowany. Chcemy się wzbogacić na szybko, małym kosztem pracy i najlepiej kopiując pomysły innych. Tak się chyba nie da. A jeżeli się da, to ja tutaj takiego przepisu nie sprzedam. Zaczynałem od pokera... trochę na plus, trochę na minus, potem znów na plus, znów na minus, a to na wakacje mogłem pojechać, a to to, a to tamto... brakowało regularności w tym wszystkim i nie potrafiłem sobie powiedzieć "dość" kiedy wpadałem w tilt'a. Dusza hazardzisty, rozum rozsądnego człowieka. Powiedziałem pas. Potem zacząłem rozkręcać fp. Jakieś linki z adf.ly ludzie klikali i 5$ było. Miesięcznie. Super, ledwo na fajki starczy. Myślałem dniami, tygodniami i nawet miesiącami, co zrobić żeby w końcu nie musieć dłubać w jednej firmie przy stronach www, a to poobrabiać zdjęcia, a to w pozycjonowanie się bawić, a to produkty pododawać. 8h roboty, dzień w dzień, i co miesiąc jedna ta sama wypłata. Za to wszystko co robiłem mogłem pewnie na zachodzie zarabiać z 5 x tyle. Właśnie. Na zachodzie, nie tutaj. Czas żartów się skończył, (z tego dziennika to mi się życiorys chyba robi ale chciałbym, żeby jego czytelnicy mogli się utożsamiać ze mną).W zeszłym tygodniu kupiłem sobie domenę .com, miałem to ruszyć, ale jak zawsze. Odstawiłem. Dzisiaj zostałem w domu, wziąłem na żądanie, żeby móc odpocząć, z nudów zerknąłem na fb, ludzi niby niewiele (6k) i pomyślałem, że a nóż podepnę domenę, zrobię co trzeba zrobić, wrzucę na fanpage i zobaczymy co z tego będzie. Jeden post. Jedna godzina. prawie 10$. Ekstra pomyślałem. Nie narzucam sobie żadnego wygórowanego celu. Chcę wyjechać z Polski i zamieszkać na w innym kraju na jakiś czas. Nie dlatego, że mi się tu niepodoba, tylko dlatego, że żyjemy w takich czasach, że mam po prostu taką możliwość, a na starość nie chciałbym sobie z tego powodu pluć w brodę "a mogłem pomieszkać tu, albo tam, zobaczyć to, poznać takich a nie innych ludzi...". Jeżeli będzie odzew, chętnie napiszę coś więcej, będę starał się aktualizować wszystko w miarę regularnie (na forum wchodzę regularnie, ale udzielam się b. rzadko... szukam tutaj złotej recepty na zostanie milionerem w 2 dni... ale dopóki sam tej recepty nie znajdę, nikt inny mi jej nie poda) Pozdrawiam do końca sierpnia 300$, stan na dziś 8.45/300 eidt 9.47 - zarobiłem prawie 5zł w trakcie pisania posta. Fantastycznie a to wszystko z niecałych 100 kliknięć. Powinno być nieźle. RE: Trochę poważniej o zarabianiu - wrzochal11 - 10-08-2017 16:26 Dobrze się to czytało ![]() Czyli zarabiasz na czym? Bo dobry ten wynik jak na jeden post.. Od siebie dodam tylko, że te zarabianie w internecie już tyle razy mnie zaskoczyło. Też kiedyś myślałem, że dodam coś kilka razy i pieniądz popłynie strumieniem. Dziś wiem, że jak chcę żeby te zarobki były stabilne i biznes cały czas się rozrastał, to niestety ale musi być to ciężka i systematyczna praca. Bo na początku jest mega ciężko. Wiele razy wątpiłem w to co robię, bo wiadomo, nikt nie podziela Twojej drogi (w realnym świecie). Chciałem rezygnować, miewałem zwątpienia. Jednak jak sobie przypomnisz, to niewolnictwo jakim jest etat, to stanie w korkach, tych ludzi z którymi nie chcesz pracować, te nędzne zarobki, ten brak szacunku do Ciebie jako to pracownika, to od razu wiesz, że musisz to robić co robisz i nie ma innej drogi, albo będziesz żył wiecznie sfrustrowany jak większość, od weekendu to weekendu. Dziś już na pewno nie zejdę z tej drogi, będę żył po swojemu, a nie jak większość zaprogramowanych ludzi. Od marca wolny od etatu i aby tak wyglądało całe moje życie. Cały czas do przodu, choć biję się w pierś, bo niestety zawsze człowiek chciałby więcej, ale jak ktoś by mi powiedział ze dwa lata temu, że będę tu gdzie jestem dzisiaj to bym nie uwierzył.. i oddał wiele za to, a dziś już się tego aż tak nie docenia, ale działać trzeba ciągle bo to jeszcze nie to ![]() Powodzenia życzę! RE: Trochę poważniej o zarabianiu - Adrjan77 - 10-08-2017 16:36 Dzięki za dobre słowo! Crakrevenue dał mi dzisiejszy zarobek ale daleko mi do tego, aby było to bardziej usystematyzowane
RE: Trochę poważniej o zarabianiu - Adrjan77 - 10-08-2017 23:14 Dzień zakończony z 15$ na koncie. Nieźle, trzy miesiące trzaskania linków na adf.ly. Z wyników jestem zadowolony
RE: Trochę poważniej o zarabianiu - Adrjan77 - 11-08-2017 08:02 Chyba crakrevenue zalicza zgodnie z US time zone, gdyż rano po przebudzeniu czekała na mnie miła niespodzianka: ![]() plan na dzisiaj - zobaczyć jak działa OGAds, gdyż zależałoby mi na content lockerze plan na sierpień - 24.52/300$ RE: Trochę poważniej o zarabianiu - Adrjan77 - 12-08-2017 10:14 Pierwszy dzień, jak widać, był najlepszy ale nie składamy broni, po dwóch dniach 34,74$, trochę tempo spadło, ale też przyznam, że wczoraj nie miałem czasu za bardzo. No i niestety nie udało się ogarnąć OGAds... dzisiaj postaram się nadrobić!
|