![]() |
Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android (/Temat-Zarabianie-na-reklamach-w-aplikacjach-Android-149613) |
Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - androiddev - 31-07-2017 07:36 Witam wszystkich, Od jakiegoś czasu przeglądam różne fora na temat zarabiania w sieci, i pare razy nawet bawiłem się w klikanie reklam ale zarobek jest marny z tego typu stron. Wczoraj dla zabawy przetestowałem jeden system reklamowy ale w aplikacji na androida. Wynik przerósł moje oczekiwania. W sumie za jakieś 7 kliknięć i instalacji reklamowanych aplikacji (ze sklepu google) zarobiłem 2,13$ co daje ok 0,30$ za klikniecie. Czy to dobry wynik? Wydaje mi się że tak ![]() Wiadomo samemu nie wiele się zdziała, zreszta mocno ryzykowne jest nabijanie sobie samemu reklam we własnej apce, stad do głowy przyszedł mi pomysł na stworzenie grupy kilkudziesięciu lub więcej osób w celu wymiany własnych aplikacji i klikania w reklamy tam występujące. Tym bardziej ze prawie kazdy z nas ma w rodzinie conajmniej kilka telefonow z Androidem wiec stworzenie takiej grupy nie powinno byc problemem. Wiadomo zarobimy tyle ile ktoś wyklika z reklam ale wydaje mi sie ze zysk na poziomie min 50-100$ miesięcznie jest jak najbardziej realny. Oczywiście im wiecej osob aktywnie uczestniczacych w grupie i wiecej aplikacji ten zysk bedzie rosnąć. Żeby nie było tak różowo. Żeby móc publikować aplikacjie w sklepie google play, nalezy miec tez wykupione konto deweloperskie (jesli chcemy zarabiac). Jednorazowy koszt to 25$. Jesli dodajemy do grupy tylko klikaczy z najbliższej rodziny, znajomych ono nie potrzebuja juz tej licencji. Wiekszosc systemów reklamowych wyplaca srodki od kwoty 100$. Czas oczekiwania to zazwyczaj 30 dni od zlecenia do wykonania przelewow + 2-3 dni na to zeby kasa wpadla na nasze konto. Jeśli ktoś byłby zainteresowany takim sposobem na zarabianie to zapraszam do kontaktu. Wiadomo nie kazdy jest programista wiec z checia pomoge takiej osobie (nieodpłatnie), podsyłajac gotowe apki. Jedyne co bedzie trzeba zrobic to wygenerowac klucz u dostawcy reklam, wpisac go i opublikowac aplikacje. Dla bezpieczeństwa nie bede podsyłał aplikacji, ktore maja tylko zintegrowane systemy reklamowe, ale takie ktore cos robią - prosta gra, czy inna apka. W zwiazku z czym wymagane będzie zainstalowanie swoim komputerze Android Studio oraz byc moze UNITY3D. RE: Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - buum - 31-07-2017 10:38 Siemanko siemanko, od dzisiaj będę próbował stworzyć aplikacje na adroida. Jak już ją skończę, myślę że możemy się wymienić swoimi i poklikać w reklamy. ![]() RE: Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - androiddev - 31-07-2017 10:42 Nie ma problemu ![]() RE: Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - radek0389 - 31-07-2017 11:35 Taki trochę utopijny ten plan, puste kliknięcia w obrębie kilkudziesięciu czy nawet kilkuset osób, zostaną prosto wychwycone w sieci jako fraud ![]() RE: Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - androiddev - 31-07-2017 11:56 Trochę tak ![]() ![]() Umieszczając kilka - kilkanaście aplikacji w sklepie i żonglując w nich dostawcami reklam można po jakimś czasie osiągnąć w miarę stabilne dodatkowe źródło dochodu. RE: Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - cezar78 - 17-08-2018 11:27 Za $50 miesięcznie sie nie opłaca, za dużo zachodu, lepiej się skupić na jakiejś afiljacji RE: Zarabianie na reklamach w aplikacjach Android - ZdrajcaBalso - 16-09-2018 11:39 Fakt te $50 msc to trochę mało |