PPI i CPI i CPD i PPD - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: PPI i CPI i CPD i PPD (/Temat-PPI-i-CPI-i-CPD-i-PPD-148827) |
PPI i CPI i CPD i PPD - KontrolC - 05-07-2017 08:16 PPI i CPI i CPD i PPD - jaka jest między tym różnica? Jaki serwis oferuje najlepsze stawki w Polsce? RE: PPI i CPI i CPD i PPD - mysc - 05-07-2017 12:06 (05-07-2017 08:16)KontrolC napisał(a): PPI i CPI i CPD i PPD - jaka jest między tym różnica? Na forach przyjęło się, że "PPA" używa się w stosunku do promowania plików (pobierający musi wykonać ofertę CPA przed pobraniem) - ale "książkowo" nie ma żadnej różnicy między tymi pojęciami Wszystkie poniższe określenia mogą być stosowane wymiennie: Cost per acquisition Cost per action Pay per action Pay per acquisition Cost per conversion Pay per conversion Tak samo jest przy CPD/PPD i CPI/PPI - oba pojęcia oznaczają to samo. RE: PPI i CPI i CPD i PPD - KontrolC - 05-07-2017 12:11 @[mysc] ok, a drugie pytanie? Co polecasz? RE: PPI i CPI i CPD i PPD - mysc - 05-07-2017 12:23 Hehe, specjalnie pominąłem to pytanie bo nie mam pojęcia który serwis ma "najlepsze stawki" Jeśli chodzi o CPD, w Polsce na pewno możesz zarabiać w Catshare i Rapidu, ale jeśli chodzi o stawki nie wiem jak się prezentują na tle innych serwisów Proponuję zobaczyć na warezach jakich serwisów używają uploaderzy i na tej podstawie wywnioskować, które się najbardziej opłacają w tej chwili Jeśli chodzi o CPI - mam konta tylko w tych dwóch: PERINSTALLBUCKS i CINSTALLER. Ten drugi ma wyższe stawki z tego co kojarzę . RE: PPI i CPI i CPD i PPD - KontrolC - 05-07-2017 12:39 (05-07-2017 12:23)mysc napisał(a): Hehe, specjalnie pominąłem to pytanie bo nie mam pojęcia który serwis ma "najlepsze stawki" @[mysc] Dobra, a skoro piszesz tak oddzielnie, to czym różni się CPI od CPD? RE: PPI i CPI i CPD i PPD - mysc - 05-07-2017 15:56 CPD – cost per download – stawka za pobranie pliku (zarabiasz gdy ktoś pobierze plik) CPI – cost per install – stawka za instalację pliku (zarabiasz gdy ktoś pobierze i zainstaluje plik) RE: PPI i CPI i CPD i PPD - jemm - 05-07-2017 17:16 Wg mnie wszystko zależy od tego jakiego trafficu się spodziewasz. |