![]() |
Serwis komputerowy. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Serwis komputerowy. (/Temat-Serwis-komputerowy-148246) |
Serwis komputerowy. - Thinker - 13-06-2017 19:51 Siema. ![]() Mam pytanie. Jak to działa w serwisie komputerowym że serwis instaluje użytkownikowi system. Czy oni kupują dla każdego nowego klienta system czy mają jakoś abonamentowo? Orientuje się się ? ![]() RE: Serwis komputerowy. - Gremquen - 13-06-2017 20:01 Jeśli instalują no to klient musi mieć swój system, ew. na klienta zlecenie zamawiają. Tak mi się przynajmniej wydaje ![]() Ew. mają dojścia, zniżki itp. i biorą go taniej ![]() RE: Serwis komputerowy. - Thinker - 13-06-2017 20:04 Hm. U mnie w mieście instalacja kosztuje 120zl i to oni dają system. Więc się tak zastanawiam RE: Serwis komputerowy. - Gremquen - 13-06-2017 20:06 wyczytane na elektrodzie: gość zapytał czy może swojego windowsa instalować u klientów ![]() RE: Serwis komputerowy. - twardy - 13-06-2017 20:21 Nie napisales jaki system ![]() Moze po prostu instaluja jakiegos darmowego linuxa i kasuja 120zl? ![]() RE: Serwis komputerowy. - rachman - 13-06-2017 20:26 Pakują wersję OEM czyli przypisaną do danego urządzenia. Nie możesz jej na innym sprzęcie zainstalować, odsprzedać itd. bo złamiesz licencję. Jeśli się nie mylę ![]() Jeśli płacisz za system to wołaj naklejkę w razie jej braku - ona jest dowodem posiadania licencji z tego co mi kiedyś wyjaśniali w sklepie jak kupowałem z wersją OEM lapka komuś. RE: Serwis komputerowy. - Gremquen - 13-06-2017 20:27 A po za tym chociażby na allegro można kupić Win7 OEM z naklejką za 70zł. Więc 5 dych za instalację akurat myślę, że git ![]() RE: Serwis komputerowy. - PaulRcootiC - 16-08-2017 23:04 A mi 5 lat temu wzieli stówke, i zainstalowali pirackiego wina, mimo ze byla wlepa na obudowie |