![]() |
Programy partnerskie i suby - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Programy partnerskie i suby (/Temat-Programy-partnerskie-i-suby-146499) |
Programy partnerskie i suby - kacperku - 19-04-2017 06:09 Witam, Od stycznia tego roku zacząłem zarabiać w internecie. Pierwsze i jednorazowe pieniądze wypłaciłem w środku stycznia, a zarobilem je w subach SMS. Zapłaciłem zaliczkę do urzędu z tytułu dzierżawy powierzchni reklamowej i myślę że już więcej nie będę działal w subach tylko w programach partnerskich, m.in zarabianie na zakładaniu kont bankowych i teraz pytanie, czy muszę coś zgłaszać do urzędu skarbowego czy poprostu z zarobionych pieniędzy zapłacić te 18% do 20 dnia każdego miesiąca, w którym mam wpływy? Jeśli nie jasno napisałem to proszę pytać, ponieważ pisałem to na szybko, z góry dziękuję za odpowiedź. RE: Programy partnerskie i suby - rachman - 19-04-2017 16:40 Zmiany sposobu zarobku nikomu nie musisz zgłaszać. Zarobisz to zapłać zaliczkę od tego i tyle. Po roku podatkowym wypełniasz PIT roczny i wsio ![]() Zaliczki wpłaca się do 20 ale kolejnego miesiąca a nie tego w którym masz wpływy tzn. wypłatę zrobiłeś w kwietniu to do 20 maja musisz zaliczkę uiścić. Przecież jakbyś wypłacił na konto 28 kwietnia to do 20 kwietnia zaliczki nie wpłacisz ![]() No chyba że podchodzi to pod działalność gospodarczą to musisz ją zarejestrować. Fiskus nie interesuje się czy to smsy czy programy partnerskie czy co. Podział jest mniej więcej taki - umowy o pracę, umowy śmieciowe (dzieło, zlecenie), brak umowy - inne albo najem powierzchni reklamowej. Są jeszcze inne ale te najczęściej przy zarabianiu w necie wchodzą w grę. Także nadal będziesz rozliczać jako najem dzierżawa albo będziesz pakować w "inne" no chyba że umowy jakieś będziesz miał to wiadomo w odpowiednie rubryki. |