PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo (/Temat-PPA-a-torrenty-kilka-pytan-o-prawo-i-bezpieczenstwo-146459) |
PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - Rak - 18-04-2017 08:03 Siema. Jeżeli uploaduję na hosting PPA plik tekstowy z linkiem do thepiratebay, to można uznać to za rozpowszechnianie chronionych/nielegalnych plików? Chyba nie, bo przecież JA udostępniam jedynie tekstowy plik, prawda? Czy tak samo jest z udostępnieniem pliku .torrent? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że w Polsce mamy inny system prawny niż w USA, pod które głównie działam. Prosiłbym o udzielenie odpowiedzi z perspektywy polskiego prawa. A jeżeli przeskrobię coś w USA przez internet (udostępnienie przed premierą jakiegoś filmu, który wyciekł) to zacznie mnie ścigać NSA? Co jeśli będę łamał polskie prawo na zagranicznych stronach, np. obrażę jakiegoś polskiego polityka na zagranicznym forum? Pytania zadaję z czystej ciekawości Pozdrawiam. RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - rachman - 18-04-2017 20:12 PL współpracuje z USA więc będą Cię ścigać odpowiednie służby jak będą miały powód. Jeśli przebywasz w PL to nasze służby najpewniej wszystko ogarną ale wiadomo współpraca też będzie na wielu poziomach. Nie jestem pewien czy tak zawsze jest ale w podanych sprawach jeśli masz PL obywatelstwo i tu mieszkasz to nasz KK Cię obejmuje więc tu i nasze kary zastosowane będą a nie "obce". Jak chodzi o prawa autorskie to nie bałbym się tak bardzo kar a raczej pozwów o odszkodowania z utraty utraconych dochodów które zależnie od sprawy mogą być w ciul wysokie. Obrażanie/znieważenie funkcjonariusza/osoby publicznej? Nie wiem o co dopytujesz ale nie łudź się że jak to zrobisz a namierzą to nie ukarają. Czemu mieliby zostawić Cię w spokoju? Bo łamiesz prawo siedząc gdzie indziej a ktoś czyta to gdzie indziej? Dziwne podejście. Atomówkę jakbyś wystrzelił do odległego kraju to też prawo by Cię nie obowiązywało? RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - Rak - 18-04-2017 21:08 Dzięki @[rachman], ale jak to będzie z tym PPA? Mogę dać link do torrenta? RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - rachman - 18-04-2017 21:31 No tego nie wiem na pewno. Dlatego nie pisałem Teoretycznie linkowanie nie jest karalne ale kiedyś już nawet googlowi próbowali się dobrać do d. Nie udało się wiadomo ale lobby trwa nadal i jest coraz ostrzejsze. Zobacz sobie tu zamieściłem link dość nieciekawe czasy zwiastujący: http://zarabiam.com/Temat-Linkowanie-nie-zawsze-legalne-Zarabiasz-na-tym-UWAZAJ-145740 RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - zarabiam24 - 18-04-2017 22:14 Jeżeli plik w torrencie jest nielegalny, to rozpowszechnianie linku do niego również. |