![]() |
PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo (/Temat-PPA-a-torrenty-kilka-pytan-o-prawo-i-bezpieczenstwo-146459) |
PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - Rak - 18-04-2017 08:03 Siema. Jeżeli uploaduję na hosting PPA plik tekstowy z linkiem do thepiratebay, to można uznać to za rozpowszechnianie chronionych/nielegalnych plików? Chyba nie, bo przecież JA udostępniam jedynie tekstowy plik, prawda? Czy tak samo jest z udostępnieniem pliku .torrent? Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że w Polsce mamy inny system prawny niż w USA, pod które głównie działam. Prosiłbym o udzielenie odpowiedzi z perspektywy polskiego prawa. A jeżeli przeskrobię coś w USA przez internet (udostępnienie przed premierą jakiegoś filmu, który wyciekł) to zacznie mnie ścigać NSA? ![]() Co jeśli będę łamał polskie prawo na zagranicznych stronach, np. obrażę jakiegoś polskiego polityka na zagranicznym forum? Pytania zadaję z czystej ciekawości ![]() Pozdrawiam. RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - rachman - 18-04-2017 20:12 PL współpracuje z USA więc będą Cię ścigać odpowiednie służby jak będą miały powód. Jeśli przebywasz w PL to nasze służby najpewniej wszystko ogarną ale wiadomo współpraca też będzie na wielu poziomach. Nie jestem pewien czy tak zawsze jest ale w podanych sprawach jeśli masz PL obywatelstwo i tu mieszkasz to nasz KK Cię obejmuje więc tu i nasze kary zastosowane będą a nie "obce". Jak chodzi o prawa autorskie to nie bałbym się tak bardzo kar a raczej pozwów o odszkodowania z utraty utraconych dochodów które zależnie od sprawy mogą być w ciul wysokie. Obrażanie/znieważenie funkcjonariusza/osoby publicznej? Nie wiem o co dopytujesz ale nie łudź się że jak to zrobisz a namierzą to nie ukarają. Czemu mieliby zostawić Cię w spokoju? Bo łamiesz prawo siedząc gdzie indziej a ktoś czyta to gdzie indziej? Dziwne podejście. Atomówkę jakbyś wystrzelił do odległego kraju to też prawo by Cię nie obowiązywało? ![]() RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - Rak - 18-04-2017 21:08 Dzięki @[rachman], ale jak to będzie z tym PPA? Mogę dać link do torrenta? RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - rachman - 18-04-2017 21:31 No tego nie wiem na pewno. Dlatego nie pisałem ![]() Teoretycznie linkowanie nie jest karalne ale kiedyś już nawet googlowi próbowali się dobrać do d. Nie udało się wiadomo ale lobby trwa nadal i jest coraz ostrzejsze. Zobacz sobie tu zamieściłem link dość nieciekawe czasy zwiastujący: http://zarabiam.com/Temat-Linkowanie-nie-zawsze-legalne-Zarabiasz-na-tym-UWAZAJ-145740 RE: PPA a torrenty + kilka pytań o prawo i bezpieczeństwo - zarabiam24 - 18-04-2017 22:14 Jeżeli plik w torrencie jest nielegalny, to rozpowszechnianie linku do niego również. |