![]() |
Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym (/Temat-Papierosy-i-E-Papierosy-w-miejscu-publicznym-146139) |
Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Demonxus - 06-04-2017 13:25 Tak jak w temacie. Ktoś może więcej wie na ten temat, bo istnieje dużo fałszywych informacji i w końcu nie wiem co jest prawdą. Na przykład, że można iść i palić, a nie można stać i palić. Jak to w końcu jest?? Pomocy zawodowi palacze ![]() RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Danysuw - 06-04-2017 13:41 pierwszy raz slysze ze nie mozna stac i palic ![]() RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Misiał - 06-04-2017 19:47 @[Danysuw] jedyne na przystankach nie gadaj pierdół bo później inni bez sprawdzenia je podają dalej. Zakaz palenia tak w skrócie obejmuje miejsca publiczne a jak wiemy często miejscem publicznym jest "wszystko" RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Danysuw - 06-04-2017 19:59 Wez troche na logike to... nie bede wymienial Ci kina, galerii, muzeum, sklepow itp itd. Idac chodnikiem masz prawo palic ![]() Pale 10 lat, wiec chyba wiem gdzie pale ^_^ RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Demonxus - 06-04-2017 20:04 A jak jest z E=Papierosami, wie ktoś? Dzięki za odpowiedź poza tym ![]() RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Danysuw - 06-04-2017 20:19 Z tego co mi wiadomo, zdania sa mocno podzielone.... Zakaz palenia fajek nie ogranicza wapowania wedlug mnie. U siebie w miescie zdarzylo mi sie nadziac na znak zakazu z e-papierosem. Jesli zamierzasz juz pykac e-papierosa przy kims, to najlepiej spytac kulturalnie, czy nie bedzie przeszkadzac ![]() W koncu e-papierosa nie palisz, a inhalujesz sie ![]() RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - rachman - 06-04-2017 20:30 W publicznych miejscach jest zakaz. Zresztą nie patrz na zakazy tylko na logikę i zdrowie - chcesz to pal ale innych nie truj. Od przystanku nie problem odejść te parę metrów, w pomieszczeniach publicznych też nie wypada jarać itd. Dla mnie nie ma różnicy czy to zwykły czy efajek - nie chodzi o smród a o zdrowie a zarówno ten jak i ten ma nikotynę więc jeden ch. Jak mi ktoś pociąga obok efajka po kryjomu to wyciągam zwykłego i mu prosto w ryj dmucham. (No właściwie już tak nie robię bo parę dni temu znów rzuciłem ![]() ![]() Unikaj miejsc publicznych i będzie ok. Zależy od policjanta wiem z doświadczenia kiedy zareaguje. Więcej już widziałem "plomb" jak dostawali epalacze od przypakowanych gości bez ostrzeżenia niż akcji policyjnych typu "łapaj palacza" ![]() RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - thomasward - 06-04-2017 20:30 Art. 5. 1. Zabrania się palenia wyrobów tytoniowych, w tym palenia nowatorskich wyrobów tytoniowych, i palenia papierosów elektronicznych, z zastrzeżeniem art. 5a: 1) na terenie zakładów leczniczych podmiotów leczniczych i w pomieszczeniach innych obiektów, w których są udzielane świadczenia zdrowotne; 2) na terenie jednostek organizacyjnych systemu oświaty, o których mowa w przepisach o systemie oświaty, oraz jednostek organizacyjnych pomocy społecznej, o których mowa w przepisach o pomocy społecznej; 3) na terenie uczelni; 4) w pomieszczeniach zakładów pracy innych niż wymienione w pkt 1 i 2; 5) w pomieszczeniach obiektów kultury i wypoczynku do użytku publicznego; 6) w lokalach gastronomiczno-rozrywkowych; 7) w środkach pasażerskiego transportu publicznego oraz w obiektach służących obsłudze podróżnych; 8) na przystankach komunikacji publicznej; 9) w pomieszczeniach obiektów sportowych; 10) w ogólnodostępnych miejscach przeznaczonych do zabaw dzieci; 11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego. Generalnie polecam: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19960100055 RE: Papierosy i E-Papierosy w miejscu publicznym - Demonxus - 06-04-2017 21:38 Dzieki wielkie Panowie za wyjaśnienie. Słabo by było jakbym dostał stówę mandatu za palenie tam gdzie nie powinienem. Jeszcze raz, dzięki wielkie! |