Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dane logowania mogą zostać przechwycone - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121)
+---- Wątek: Dane logowania mogą zostać przechwycone (/Temat-Dane-logowania-moga-zostac-przechwycone-145621)

Dane logowania mogą zostać przechwycone - dawkos23 - 21-03-2017 14:45

Siema, gdy loguje sie gdziekolwiek, dajmy na to FB, MyLead czy bloga na WP to zawsze jak klikałem w pierwsze pole do logowania to wyswietlał mi sie mail lub login i nie musiałem go wpisywać, a teraz nie rozwija sie ta lista z loginami tylko jest wiadomosc z kłodeczka "Połaczenie nie jest zabezpieczone. Wprowadzone dane logowania mogą zostać przechwycone.". Niedawno mi sie tak stało z dnia na dzeń. Czemu się tak stało i jak moge temu zaradzić? Z góry dzieki za pomoc Smile

RE: Dane logowania mogą zostać przechwycone - Makabrycy - 21-03-2017 15:01

aktualizacja firefoxa, bynajmniej od czasu aktualizacji tak się pokazuje Smile

RE: Dane logowania mogą zostać przechwycone - Marcin0292 - 21-03-2017 16:35

Strony które nie korzystają z protokołu SSL mają taki komunikat.

RE: Dane logowania mogą zostać przechwycone - dawkos23 - 21-03-2017 19:54

Czyli to nic groźnego? Smile

RE: Dane logowania mogą zostać przechwycone - rachman - 22-03-2017 14:08

Na stronach które znasz raczej nic groźnego. Przeglądarki wyłapują szyfrowanie i jak coś im nie pasuje blokują lub wywalają komunikaty. Czasami dzieje się to na wyrost szczególnie na starszych systemach operacyjnych które mają problemy z certyfikatami. Na XP mam w ciul problemów by w ogóle wchodzić na jakieś strony a na WIN8 bez problemu na tej samej przeglądarce Wink

RE: Dane logowania mogą zostać przechwycone - xOceanFirex - 02-08-2017 18:41

Chodzi tutaj o nie szyfrowane połączenie między Twoim elementem końcowym (laptopem/kompem) a serwerem gdzie wysyłasz dane.

Ktoś kto znajduje się w tej samej podsieci z Tobą może banalnie prosto te dane przechwycić.