![]() |
Anonimowość. SIM czy VPN? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Anonimowość. SIM czy VPN? (/Temat-Anonimowosc-SIM-czy-VPN-145174) Strony: 1 2 |
Anonimowość. SIM czy VPN? - Ando - 09-03-2017 19:47 Cześć, Wszyscy wybierają VPN w celu bycia anonimowym, płacą za to 5+$/mc ale przecież sporo się czyta o obawach wydania logów i współpracy z służbami po dostarczeniu nakazu. A jakby tak kupić modem USB, zarejestrowaną kartę SIM na słupa z pakietem i w taki sposób używać internetu? Wszystko do paczkomatu i płatność bitcoinami? Zawsze w takiej dyskusji pada stwierdzenie "W internecie nigdy nie jest się anonimowym". Co jest waszym zdaniem opcją lepszą z punktu widzenia anonimowości? RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - CMRR - 09-03-2017 19:49 A zdajesz sobie sprawę jak działa namierzanie numeru? RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - Ando - 09-03-2017 20:00 @[CMRR] Wiem, że jest coś takiego ale co to zmienia. Nikt chyba nie wyjeżdża na środek pola żeby być w odosobnieniu? Zawsze w otoczeniu jest kilkadziesiąt urządzeń logujących się do sieci. RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - CMRR - 09-03-2017 20:01 Sam sobie odpowiedziałeś na to... RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - Ando - 09-03-2017 20:05 No tak, odpowiedziałem. Wniosek taki że mogą namierzyć okolicę ale nie konkretną osobę bo wszyscy w bloku, centrum czy jakimkolwiek skupisku są "na celowniku". Punkt na korzyść SIM RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - aero2 - 09-03-2017 20:05 @[Ando] Żeby jak to się mówi udało takie coś, wszystko musiałbyś zdobyć realnie, bez podawania danych, a nawet przebywania gdzie jest monitoring. I nie mówię tylko o karcie SIM i modemie LTE, ale także doładowania i laptopa, oczywiście to są jednorazówki, robisz grubą akcje promocyjną, wypłacasz kasę anonimowo i później wszystko doszczętnie niszczysz palisz w lesie, by nikt tego nie znalazł nigdy, a no i zrobić to poza miejscem swojego zamieszkania, tak myślę tylko. ![]() RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - CMRR - 09-03-2017 20:08 Brednie. Poczytaj sobie o sprawie Ewy Tylman. W dodatku każde urządzenie ma unikalne numery, więc trochę się to rozmazuje z Twoją wypowiedzią. To była ostatnia moja wypowiedź w tym wątku. RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - Ando - 09-03-2017 20:12 @[CMRR] Dzięki za twoje zdanie, cześć ![]() @[aero2] nie chodzi mi oczywiście o takie "grube akcje", to rzeczywistość a nie film. Bardziej myślałem w kontekście fake contentu w związku z forumową działalnością i ewentualnymi konsekwencjami ![]() RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - aero2 - 09-03-2017 20:15 @[Ando] No to wystarczy ci modem i sim na słupa, do tego jakiś VPN kupiony za Bitcoin, jak cie mają znaleźć to cię znajdą, a jak nie to i na gołym necie nie wpadniesz. RE: Anonimowość. SIM czy VPN? - Giorgios - 10-03-2017 00:02 polecam http://www.nvpn.net |