Problem posty fb - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Problem posty fb (/Temat-Problem-posty-fb-145041) Strony: 1 2 |
Problem posty fb - xDesinx - 05-03-2017 19:49 Witma, mam pewien problem. Otóż spamuje postami na grupach, na facebooku i niby wszystko jest ok - posty się nie usuwają, widać je. Ale wyświetlenia jak i leady w ogóle prawie wcale nie rosną. Tak jakby posty widziała określona ilość osób, do niedawna wszystko było ok - wyświetlenia jak i leady jakoś rosły. Teraz niestety statystyki prawie, że stoją w miejscu. Wie ktoś o co może chodzić? Spamuje kontem stażowym, zmieniam zdjęcia, teksty i linki. RE: Problem posty fb - Lelumpolelum - 05-03-2017 20:11 Również mam to samo, a na innym koncie robię dokładnie to samo i normalnie *.* RE: Problem posty fb - radek0389 - 05-03-2017 20:45 (05-03-2017 19:49)xDesinx napisał(a): Witma, mam pewien problem. Otóż spamuje postami na grupach, na facebooku i niby wszystko jest ok - posty się nie usuwają, widać je. Ale wyświetlenia jak i leady w ogóle prawie wcale nie rosną. Tak jakby posty widziała określona ilość osób, do niedawna wszystko było ok - wyświetlenia jak i leady jakoś rosły. Teraz niestety statystyki prawie, że stoją w miejscu. Wie ktoś o co może chodzić? Spamuje kontem stażowym, zmieniam zdjęcia, teksty i linki.A weryfikowales widoczność postów z innych kont? RE: Problem posty fb - xDesinx - 05-03-2017 21:44 Właśnie tak, kopiowałem link i na innych kontach post był normalnie widoczny, a na dodatek inne konta które były w znajomych tego co spamowałem to posty wyświetlały się normalnie w powiadomieniach. Chociaż na niektórych kontach też był taki przypadek, że posty usuwały się po kilku sekundach i ten problem nie znikł - tylko, że na tym koncie akurat jest tak, że te posty widać, ale gorzej z wyświetleniami tego postu. RE: Problem posty fb - mysc - 05-03-2017 22:56 1. Być może konto zostało usunięte z grup, które zapewniały największy ruch ? 2. Zmieniasz posty, linki i zdjęcia - ale jak rozumiem nisza i miejsca promocji się nie zmieniają ? Wówczas nie ma się czemu dziwić, zainteresowanie naturalnie będzie spadać podczas promowania tego samego, w tych samych miejacach - obojetnie jak to opiszesz. 3. Być może dodajesz miniaturkę/zdjęcia zawierające dużo tekstu - wówczas zasięg jest sztucznie ograniczany przez FB ? 4. Próbowałeś wejść w swoje linki z innych kont? Wyświetla się ostrzeżenie FB ? RE: Problem posty fb - xDesinx - 05-03-2017 23:13 (05-03-2017 22:56)mysc napisał(a): 1. Być może konto zostało usunięte z grup, które zapewniały największy ruch ? 1.No właśnie są wszystkie grupy które były, liczę je na bieżąco. 2.Znaczy nisza się nie zmienia, ale staram się dodawać co jakiś czas nowe grupy - także myślę, że to raczej nie przez miejsca w których reklamuje. 3.Na zdjęciach nie ma właśnie żadnego tekstu - przedstawia ono jedynie produkt który reklamuje. 4.Właśnie nic się nie wyświetla - zwykłe przekierowanie do strony. RE: Problem posty fb - mysc - 05-03-2017 23:23 Jak często zmieniasz tekst reklamowy i zdjęcie ? Analizujesz z której wersji było więcej wejść, a z której mniej? To ma ogromne znaczenie - być może wahania wynikają właśnie z "gorszych" doborów tekstów reklamowych i zdjęć? Generalnie, syt. w której cały czas będą Ci rosły wejścia,konwersja i ilość leadów, jest niemożliwa - więc w sumie nie masz się czym martwić. Wbrew pozorom, ta ogromna liczba ludzi w grupach, wcale nie gwarantuje ogromnej ilości wejść. Z tego co napisałeś, technicznie wszystko jest ok - więc pozostaje manipulowac tekstem i zdjęciem tak by były bardziej zachęcające. Rozumiem, że Twoje wejścia z we własny link zlicza ? . RE: Problem posty fb - xDesinx - 06-03-2017 00:04 Tekst i zdjęcie staram się zmieniać co 3-4 dni. Wersje ogólnie są podobne, więc aż takich różnic nie odczuwałem. Tylko, że np. raz ludzie komentowali mi co chwile posty w różnych grupach i na ok. 100 postów z 20 było komentowanych przez ludzi - co według mnie wtedy więcej ludzi widziało te posty. A teraz gdy dodaje 100 postów to jest może max 2-3 komenty. I ten zasięg zmienił się z dnia na dzień i nie wiem przez co. Może facebook wykrywa jakoś te posty jako spam i ukrywa je dla wiekszości ludzi i widzi je garstka? RE: Problem posty fb - mysc - 06-03-2017 00:13 Jasna sprawa, że im więcej komentarzy (od ludzi z REALNYMI ZNAJOMYMI) - tym większy zasięg Zachęcaj w tekstach do komentowania -> np. zadawania pytań, itp. Nie sądzę, nigdy się nie spotkałem z ukrywaniem postów dla cześci osób - albo są ukrywane całkowicie, albo nie są w ogóle Edit : Wejścia i leady nie są tylko z nowych postów! Monitorujesz tez starsze? Może po prostu starsze posty zostały usunięte? RE: Problem posty fb - xDesinx - 06-03-2017 00:23 Właśnie starsze posty cały czas są, nie są one usuwane. Znaczy wtedy gdy skomentowało mi tak dużo ludzi ten post to była prawie taka sama treść jak jest teraz, a aktywność na prawdę wydaje się bardzo mała, nie zachęcałem ludzi do kometowania, sami to robili - ale to były raczej komentarze typu fake itp. tyle, że były. A teraz prawie w ogóle ich nie ma. Tydzień temu właśnie zareklamowałem i wszystko było dobrze, duża aktywność pod postami, a teraz jak już pisałem jedynie te 2-3 komentarze na 100 postów. A reklamowałem dziś w takich samych porach jak tydzień temu, ale dziś reklamowałem więcej razy niż tydzień temu więc statystycznie powinno być troche więcej wyświetleń jak i komentarzy. Sam nie wiem o co może chodzić z tą aktywnością na facebooku. |