e-MONERO - emonero.pl - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Zbiór serwisów zarobkowych (/Forum-Zbior-serwisow-zarobkowych-34) +--- Wątek: e-MONERO - emonero.pl (/Temat-e-MONERO-emonero-pl-144320) |
e-MONERO - emonero.pl - Workis - 16-02-2017 14:12 Powitać Szanownych Użytkowników Widząc, że na forum nie ma jeszcze artykułu na temat serwisu E-MONERO, postanowiłem takowy artykulik popełnić. Na wstępie zacznę czym dany serwis E-MONERO jest. Ano jest to kolejny poskramiacz złych i niedobrych banków i lichwiarzy. Jest kolejnym fintech-owym serwisem walczącym z bezlitosnym i bezosobowym systemem oceny wiarygodności pożyczkobiorców opartym o zło wcielone czyli arkusz kalkulacyjny Excel. A tak bardziej na serio - całkiem nowym i całkiem interesującym serwisem Social Lendingowym, opierającym się na idei automatyzacji (oszczędza inwestorom-pożyczkodawcom czas na poszukiwanie odpowiednich pożyczkobiorców). W przeciwieństwie do automatu znajdującego się na naszym największym polskim serwisie SL czyli Kokos, tutaj to nie my programujemy automat, tylko robi to obsługa serwisu. Na nas zrzucają tylko i wyłącznie obowiązek wpłaty kapitału. I w tym miejscu mogę napisać parę ciekawostek o serwisie, które zdecydowały że postanowiłem coś tutaj napisać:
Parę informacji o serwisie, które można potraktować jako plusy dodatnie:
Strona ma również kilka negatywów. Niektóre bardzo zaskakujące:
W regulaminie serwisu widnieje informacja, że nie wszystkie wpłacone doń środki muszą być wykorzystane na inwestycje. Te, które nie znajdą swoich pożyczkobiorców w ciągu 90 dni wracają na konto inwestora w ciągu 14 dni od tego terminu. Jednakże, aktualnie serwis się rozwija i poszukuję inwestorów. Na przyszłość fajna klauzula dzięki której unikają problemów od inwestorów, ale póki co nie sądzę, aby z niej mieli korzystać. Mam nadzieję, że ten krótki wstęp zarysował postać serwisu i w miarę wyczerpał temat. Póki co więcej ciekawych informacji mi do głowy na temat e-monero nie przychodzi, więc jako jego twórca oczywiście zgłaszam się na królika doświadczalnego i zakładam konto w serwisie. Najpóźniej za miesiąc wrzucę tu parę nowych informacji, tym razem już z autopsji. A póki co, zapraszam do dyskusji na temat serwisu jak i całego zjawiska social lending-u. Gdyby kogoś temat zainteresował, chciałby zobaczyć z czym i jak to się je lub po prostu chce kolejny serwis do dywersyfikacji portfela, zapraszam. Reflink - dla dobrych duszyczek Czysty link - dla złych i niedobrych zachodnich kapitalistów, którzy nie chcą poratować dyszką biednego studenta #sociallending #pożyczkispołecznościowe #pożyczki #emonero #e-monero #kokos #capitalclub #finansowo RE: e-MONERO - emonero.pl - Workis - 24-04-2017 19:33 Miałem napisać aktualizację, więc pisze. Chciałem poczekać do 17 z informacją (zaraz napisze dlaczego), a że w tygodniu średnio mam czas pisać to pisze dopiero dzisiaj. Mój test wygląda następująco: Wpłaciłem testowo 400 PLN. Zostało to podzielone na 6 pożyczek: Pożyczka A - 30 PLN Pożyczka B - 60 PLN Pożyczka C - 70 PLN Pożyczka D - 90 PLN Pożyczka E - 50 PLN Pożyczka F - 100 PLN Pożyczki A do D spłacone bez problemu w terminie, odsetki i kapitał wróciły na konto bankowe. Przelewy robią co mniej więcej 2 tygodnie, więc mamy spokój - nic nie musimy zlecać, a pieniądze często trafiają na konto. Pozostałe czyli E i F - niestety, w terminie spłaty się nie doczekałem. Pożyczka E miała datę spłaty wyznaczoną na 19 marzec i obecnie pożyczkobiorca ma na sobie windę (windykacje) przeprowadzoną przez serwis. Pożyczka F została przedłużona przez wnioskodawcę do 17 kwietnia (stąd właśnie mój poślizg z postem), ale nadal spłaty nie ma. W związku z pożyczkami E i F napisałem e-mail - co z cesją przeniesienia wierzytelności. Odpowiedź ekspresowa - że w wypadku mojego konta została zaznaczona opcja automatycznego zawarcia przeniesienia wierzytelności (tak zaznaczyłem przy rejestracji, opcja autocesja czy coś w ten deseń), czyli 91 dnia wymagalności pożyczki (dni po terminie spłaty) cesja zostanie zawarta, a pieniądze trafiają na moje konto. Podsumowując: - Support na bardzo duży plus. Wiadomo co gdzie i jak i widać, że serwis dba o użytkownika. - Pożyczkobiorcy - trochę popełniłem błąd, bo za mało wpłaciłem. Myślałem, że rzeczywiście automat rozrzuci to 400 PLN na 20-40 pożyczek i będzie fajna statystyka, ale trzeba było wpłacić jednak z chociaż 2 koła, żeby przy takim podziale inwestycji coś się dowiedzieć. - System - przy próbie dodania środków pojawia się informacja, że nie mogę tego zrobić (1 przelew na rok, odsyłam do 1-szego postu w temacie). Nie wiem czy oznacza to, że jak wróci mi na konto 400 PLN to czy mogę znowu wpłacić 400, czy nie wchodzi to w grę. W tym drugim wypadku system dostaje bardzo dużego minusa. - Opłacalność - Pożyczki na 2-4 tygodnie z oprocentowaniem w skali roku 10% bez dodatkowych bonusów - całkowity bezsens. Zamrażanie kapitału na czas od miesiąca do nawet i 4 miesięcy w zamian za pół procenta czy procent mija się z celem. Czekam ogólnie na zmiany w serwisie, bo ostatnie 2 punkty go według mnie skreślają. Póki co polecam jednak oklepanego Kokos-a i nieco nowszego Capital-Club. pozdrawiam serdecznie |