Działania na liczbach JavaScript - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Programowanie (/Forum-Programowanie-364) +--- Wątek: Działania na liczbach JavaScript (/Temat-Dzialania-na-liczbach-JavaScript-142939) |
Działania na liczbach JavaScript - precell - 15-01-2017 12:45 Witam użytkowników forum :-) Z góry przepraszam za laickie pytanie, ale męczę się z tą pierdołą i nawet wujek Google mi nie pomógł ;-) A więc tak, robię sobie stronkę na której mam licznik kliknięć w linki. Skrypt zlicza kliknięcia unikalne i nieunikalne, teraz potrzebuje od wartości nieunikalnych kliknięć odjąć unikalne i wyświetlić wynik. Skrypt wyświetlający kliknięcia nieunikalne: Kod: <script>ccount_display('ID linku')</script> Skrypt wyświetlający kliknięcia unikalne: Kod: <script>ccount_unique('LINK_ID')</script> Jeszcze potrzebuję kliknięcia unikalne pomnożyć przez stałą liczbę np. 0,00461. Problem w tym, że są to liczby nazwijmy to dynamiczne, co komplikuje całe działanie. Próbowałem zapisać je do zmiennej, niestety nie wyszło :/ Będę wdzięczny za pomoc :-) RE: Działania na liczbach JavaScript - HajsMotywatory - 17-01-2017 12:39 Może podaj kod funkcji ccount_display i ccount_unique? RE: Działania na liczbach JavaScript - precell - 17-01-2017 14:26 Tutaj masz instalkę, działa bez bazy danych. http://www.phpjunkyard.com/php-click-counter.php RE: Działania na liczbach JavaScript - HajsMotywatory - 17-01-2017 21:08 Ale to po co JS do tego jak masz skrypt i możesz z poziomu PHP to ogarnąć. admin.php: http://wklej.org/id/3019200/txt/ RE: Działania na liczbach JavaScript - precell - 17-01-2017 21:27 Mogę, z tym, że o php nie mam zielonego pojęcia ;-) Kiedyś próbowałem się nauczyć nie wyszło. Jak nie mam przy tym dużo roboty, mogę Ci to zlecić :-) RE: Działania na liczbach JavaScript - HajsMotywatory - 17-01-2017 21:40 Otwórz plik admin.php i wklej do niego to co wysłałem w poprzednim poście i powinno działać RE: Działania na liczbach JavaScript - precell - 17-01-2017 21:52 (17-01-2017 21:40)HajsMotywatory napisał(a): Otwórz plik admin.php i wklej do niego to co wysłałem w poprzednim poście i powinno działać A widzisz nie przyjrzałem się ss ;-). Tylko teraz trzeba wynik wyświetlić na stronie. Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi, ale w jakości nie w ilości ;-) RE: Działania na liczbach JavaScript - HajsMotywatory - 17-01-2017 22:02 Nie rozumiem troszkę. Na której stronie teraz chcesz to wyświetlić? Bo w panelu Admina powinny utworzyć Ci się 2 kolumny. Jedna właśnie różnica pomiędzy wszystkimi, a unikalnymi odsłonami i obok zaraz unikalne pomnożone przez 0.00461 (co oczywiście w pliku admin.php możesz zmienić Ctrl+F i znajdziesz). I dla każdego skróconego linka powinno się to wyliczyć automatycznie RE: Działania na liczbach JavaScript - precell - 17-01-2017 22:50 (17-01-2017 22:02)HajsMotywatory napisał(a): Nie rozumiem troszkę. Na której stronie teraz chcesz to wyświetlić? Na stronie docelowej, nie w panelu ;-) Stałą cyferkę znalazłem :-) |