404 po kliknięciu we wpis - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: 404 po kliknięciu we wpis (/Temat-404-po-kliknieciu-we-wpis-142810) |
404 po kliknięciu we wpis - RemoverPL - 11-01-2017 23:53 Cześć. Przerzuciłem bloga na inny serwer, przeniesienie bazy danych odbyło się bez problemu, jednak mam pewien problem. Gdy wchodzę w jakikolwiek wpis na blogu, wywala mi błąd 404. W panelu admina mogę normalnie edytować wpisy, wszystkie url są poprawnie ustawione... //EDIT 23:49 dobra dobra, spanikowałem wpisy nie działały przez .htaccess, oto jego zawartość: Cytat:## EXPIRES CACHING ## Wadliwy kod na razie usunięty Chciałem przerzucić niektóre elementy do pamięci podręcznej, czy ktoś powie mi jak to zrobić? RE: 404 po kliknięciu we wpis - precell - 11-01-2017 23:59 Plik .htaccess przerzuciłeś? Nowy serwer obsługuje mod_rewrite? RE: 404 po kliknięciu we wpis - RemoverPL - 12-01-2017 00:05 @[precell] Przerzuciłem. Serwer mam na MyDevil.net. Nginx z jakimiś poprawkami, niby obsługuje .htaccess z obsługą mod_rewrite Edytowałem pierwszy post. //EDIT Właaaaaśnie, już wiem Chyba mam wrzucić tam kod Kod: location ~* \.(js|css|png|jpg|svg|jpeg|gif|ico)$ { Prawda??? Lepiej z tym poczekam, heh Jeszcze nie znam się na edytowaniu .htaccess, dlatego proszę o jakieś info zanim jeszcze nie zepsułem bloga do reszty RE: 404 po kliknięciu we wpis - precell - 12-01-2017 00:14 (12-01-2017 00:05)RemoverPL napisał(a): @[precell] Przerzuciłem. Serwer mam na MyDevil.net. Nginx z jakimiś poprawkami, niby obsługuje .htaccess z obsługą mod_rewrite Stronę zapewne masz na WP, podstawa to Wordpres SEO by Yoast, wybrane moduły z jetpack, wtyczka do cashe i parę innych wtyczek o których nie pamiętam ;-) Lecę spać, jak nie zapomnę jutro a w zasadzie dzisiaj napiszę Ci mój zestaw wtyczek którego używałem na WP. RE: 404 po kliknięciu we wpis - RemoverPL - 12-01-2017 10:16 (12-01-2017 00:14)precell napisał(a):(12-01-2017 00:05)RemoverPL napisał(a): @[precell] Przerzuciłem. Serwer mam na MyDevil.net. Nginx z jakimiś poprawkami, niby obsługuje .htaccess z obsługą mod_rewrite Mam te 3, które wymieniłeś RE: 404 po kliknięciu we wpis - precell - 12-01-2017 17:15 Mój zestaw, aczkolwiek na różnych stronach korzystałem z rożnych wtyczek. - Akismet - Wtyczka antyspamowa, - Broken Link Checker - Sprawdza blog pod kontem niedziałających linków, - iThemes Security - Wtyczka zabezpieczająca przed atakami, - Jetpack - pakiet wtyczek, - Linkolo Linker - wtyczka do pewnego SWLa, gdzie można zarobić na linkach, - MailPoet Newsletters - Newsletters - Search Meter - Statystyki z blogowej wyszukiwarki, - Solve Media - Captcha na której można zarobić - SyntaxHighlighter Evolved - coś jak opcja "kod" na forum, dodatkowo koloruje składnie, - WP Pro Ad System - Wtyczka do reklam (płatna), - WP Smush - zmniejsza wagę grafik, - Yoast SEO - Wtyczka do optymalizacji. RE: 404 po kliknięciu we wpis - RemoverPL - 13-01-2017 23:23 O, dzięki @[precell] Można zamknąć. |