![]() |
Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359) +--- Wątek: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? (/Temat-Strona-zamula-czy-to-wina-nazwa-pl-142213) |
Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - DonWestbam - 28-12-2016 22:17 Witam! Od czasu gdy zapłaciłem za utrzymania servera w nazwa.pl moja strona mocno zaczęła zamulać. Kiedyś otwierała mi się dosłownie z automatu, teraz muszę czekać po kilkadziesiąt sekund ... Myślałem że może wina po stronie neta, ale to mogę wyeliminować. Może wtyczki ? Ale to raczej też odpada ponieważ zawsze używam tych samych, może dodałem ze 2 nowe ale testowałem i gdy były zainstalowane jak i bez nich i dale to samo. Wpada mi jeszcze jedno do głowy. Czy może być to wina śmietnika na serverze ? Mam tam sporo różnych folderów/pozostałości po stronach których już nie prowadzę itp. Utrzymanie serwera opłacałem jakieś 2 miesiące temu no i wtedy się to zaczęło, a skasowali mnie 700 zł wliczając w to przedłużenie jeden domeny ![]() Bloga mam na WordPressie jak by co. Ale może warto by było przenieść calutką stronę na inny serwer i potestować jak tam się sprawuje ? Polecił by mi ktoś jakiś serwer który mógł bym chociaż tydzień używać za darmo w celu testów? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi ![]() RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - radek0389 - 28-12-2016 22:26 Mam od kilku lat strony na serwerach lh.pl i zero problemów, place 100 zl rocznie za jeden serwer. W nazwa kiedyś miałem na testy, to mi zablokowali ze względu na duży ruch a serwer z grupy "biznes" za kilkaset zł rocznie, odradzam siedzenie u nich. RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - DonWestbam - 28-12-2016 22:41 No w sumie problemy mam od kiedy strona dziennie liczy minimum 2k unikalnych wejść ... na lh.pl jest możliwość próby za darmo ? Kurde jeszcze strony z serwera na serwer nie przenosiłem ![]() RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - DzejkobPL - 28-12-2016 22:52 700 zł... Nazwa.pl.... Jeśli nic nie grzebałeś, to może stosują takie triki, abyś płacił jeszcze więcej na rok. ![]() Co to za skrypt? Tylko jedna strona stoi na tym 'serwerze'? Od siebie polecę MyDevil.net, teraz masz promo -40% + możesz użyć kodu rabatowego -20% -> Z2SVMB6SEV. RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - Karewer - 28-12-2016 23:00 @[DzejkobPL] (28-12-2016 22:17)DonWestbam napisał(a): Bloga mam na WordPressie jak by co. Ale może warto by było przenieść calutką stronę na inny serwer i potestować jak tam się sprawuje ? Polecił by mi ktoś jakiś serwer który mógł bym chociaż tydzień używać za darmo w celu testów? RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - DzejkobPL - 28-12-2016 23:02 Aj, nie zauważyłem. ;-) Don, masz jakieś wtyczki nulledowe czy wszystko legal? Instalowałeś coś w ostatnim czasie? RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - DonWestbam - 28-12-2016 23:42 Nulledów brak, w ostatnim czasie dodałem tylko WP Touch Mobile, jakoś tak, ale to raczej dobra wtyczka i zdaje mi się ze to nie ona robi bałagan .. Słyszałem że właśnie nazwa.pl lubi zamulać .. Zapłaciłem im tyle z tego względu że stoi tam kilka moich blogów oraz strona firmowa .. A nie miałem totalnie czasu żeby pokombinować coś z przenoszeniem się na inny serwer :D Ale chyba teraz będzie trzeba póki wolne :D RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - Marcin0292 - 29-12-2016 07:32 Sprawdź sobie w panelu wykres obciążenia, jeśli masz dużo wpisów na blogu to sama treść bez odpowiedniej wtyczki potrafi zamulić, zainstaluj sobie WP super cache o ile nie masz ![]() RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - rozekrr - 29-12-2016 09:38 Podstawowe pytanie, czy strona jest zoptymalizowana pod względem seo? Patrzyłeś audyt seo? Bardzo dużo błędów może taki test wywalić, a po ich usunięciu strona znacząco przyśpiesza. Ostatnio optymalizowałem swojego bloga i niebo a ziemia w szybkości ładowania bloga. Pzdr ![]() RE: Strona zamula, czy to wina nazwa.pl ? - DonWestbam - 29-12-2016 09:52 W statystykach nie widzę niczego dziwnego czy niepokojącego .. Wp Super Cache mam, skonfigurowaną raczej dobrze bo z WPZem chyba ją ustawiałem. Ale czy jest włączona czy nie to nie ma różnicy ![]() Ponawiam pytanie o serwer, jest jakiś który polecacie z możliwością testu ? Zdecydowałem że przeniosę strony @[rozekrr] a zarzucił byś jakimś linkiem ![]() ![]() |