Backlinki z for... - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Backlinki z for... (/Temat-Backlinki-z-for-142115) |
Backlinki z for... - lukasz1950 - 26-12-2016 19:38 Witajcie, jestem zielony w pozycjonowaniu i mam parę pytań. Jak budujecie backlinki do swojej strony na forach? Wystarczy stworzyć profil na jakimś forum i dodać link w np. "o mnie", a następnie pingować link do profilu z forum przy pomocy jakiejś stronki typu pingler.com? Czy warto jeszcze poza tym dodawać posty i w podpisie zostawiać linki z keywordem, na który chcemy wypozycjonować swoją stronę? Czy pingowanie w przypadku, gdy robimy tylko profil i nie dodajemy żadnych postów jest konieczne, czy nie powinno się tego robić? Czy takie działania pozytywnie wpływają na pozycje/czy przekazują wartość (domain authority) jeżeli nasze linki mają atrybut do-follow? To tyle, jeżeli coś jest niejasne to proszę pytać. Z góry dziękuję za odpowiedzi i poświęcony na ich napisanie czas. RE: Backlinki z for... - seozgred - 27-12-2016 10:21 Jak już tworzysz profile to warto: - profile podlinkować z innych źródeł (jak spamujesz) - jesli nie spamujesz to poudzielaj się w wątkach aby roboty załapały profil na stałe (tak ja robię) - w podpisie zostawiasz URL - raczej unikaj słów kluczowych - pingowanie pomaga na krótko - strona zostanie zaindeksowana ale z powodu braku wsparcia linkami wypadnie z indeksu - nofollow tez Ci pomoże |