Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach (/Temat-Nauczyc-sie-pozycjonowania-i-zaczac-zarabiac-na-swoich-stronach-141719)

Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - danoneksss - 17-12-2016 14:31

Witam Was w drugim dzienniku dotyczącym mojego zarobkowania w internecie.
Ten dziennik poświęcony będzie TYLKO I WYŁĄCZNIE nauce pozycjonowania stron i w przyszłości zarabiania na nich (bo zacznę zarabiać!).
Będę w nim opisywał co zrobiłem w danym dniu oraz co zrobię w przyszłych.
Oprócz tego będę się chwalił jak moje działania wpłyną na pozycję strony.
Wszelkie porady mile widziane Smile

A więc tak: stronę mam już założoną. Co prawda stworzona jest pod trochę inną tematykę, ale nie ma to na ten moment jakiegoś wielkiego znaczenia.
Gdyż głównie chodzi mi o naukę Smile.
Ważne, że stoi już z miesiąc, więc przynajmniej ma jakiś staż.
Mam wybrane 2 keywordy, pod które będę pozycjonował stronę, a dokładniej mówiąc konkretne posty.

Plan na dzisiaj:
- Dodać 2 posty na stronę, które mam zamiar pozycjonować pod wspomniane keywordy
- Poczytać trochę o narzędziach do pozycjowania

Plan na jutro
- Podlinkować stronę na fb
- Podlinkować stronę na google+
- Dodać keywordy do programu sprawdzającego pozycję
- Poczytać trochę o narzędziach do pozycjowania

RE: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - zbyszeq - 17-12-2016 14:50

@[danoneksss]
Powodzenia, celujesz standardowo w hacki?
Dodatkowo poszukaj "Long-Tail Keywords" - w wielu przypadkach jest je o wiele łatwiej wybić czerpiąc z tego równie fajny ruch.
Jeżeli szukasz samego sposobu działania, to możesz wziąć triala xrankera - i tam masz już gotowe kampanie podzielone na tiery - i wtedy nic tylko szukać swoich miejscówek i testować poszczególne rozłożenie linków.

RE: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - danoneksss - 17-12-2016 14:57

(17-12-2016 14:50)zbyszeq napisał(a):  @[danoneksss]
Powodzenia, celujesz standardowo w hacki?
Dodatkowo poszukaj "Long-Tail Keywords" - w wielu przypadkach jest je o wiele łatwiej wybić czerpiąc z tego równie fajny ruch.
Jeżeli szukasz samego sposobu działania, to możesz wziąć triala xrankera - i tam masz już gotowe kampanie podzielone na tiery - i wtedy nic tylko szukać swoich miejscówek i testować poszczególne rozłożenie linków.

Dzięki Smile
Nie są to hacki, a download z racji, że celuje w polskich odbiorców. A z tego co zauważyłem, to download ma jednak u Nas większy potencjał.
Xrankera na pewno obczaję Smile

RE: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - mahuzz - 17-12-2016 15:07

Powodzenia Danon! W razie czego pisz na GG Wink

RE: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - Mailowiec - 17-12-2016 18:18

Nauka to potęgi klucz, hehehe.
Powodzenia.

RE: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - danoneksss - 18-12-2016 15:58

Dzień 2

Co dzisiaj zrobiłem:
- Dodałem keywordy do programu sprawdzającego pozycje
- Poszukałem for i innych stron o dosyć wysokim DA. W przyszłości wykorzystam je do podlinkowania swojej strony. Mój zbiór wynosi w tej chwili 80 stron, jednak ich przydatność jest różna.
Niektóre mają nawet 80 DA, a inne tylko 23. Ale myślę, że nawet te słabsze strony w pewnym etapie pozycjonowania się przydadzą.
- Dodałem drugi artykuł na stronę, bo wczoraj zapomniałem jakiego tematu miał on dotyczyć i dopiero dzisiaj to sprawdziłem Jerk
- Podjąłem decyzję, że nie będę w tym dzienniku pisał o planach na przyszły dzień, gdyż często się one zmieniają. Na przykład dzisiaj nie chciało mi się bawić z fb, więc zrobiłem co innego

Na dzisiaj to wszystko, kolejne działania i kolejny post już jutro Smile

RE: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - MrocznyKILL - 18-12-2016 16:07

Powodzenia i wysokich zarobków życzę Smile

RE: Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - danoneksss - 19-12-2016 19:30

Dzień 3

Dzisiaj mało czasu, więc i nie podziałałem zbyt wiele, ale cały czas do przodu Smile.

Co dzisiaj zrobiłem:
- Dodałem około 15 postów na google+. Składają się z krótkiego tekstu ok. 20-30 słów i mają w sobie link do danych postów na stronie oraz linki do innych profili społecznościowych mojej strony oraz strony głównej.
- Wszedłem na fb, na mój fanpage, ale powitała mnie informacja, że stron jest nieopublikowana i jej nie widać.
Wie ktoś jak ją "opublikować"? W sensie fanpage? Oczywiście jest już założony i zawiera około 10 postów.
- Miałem zamiar założyć ok. 10 profili na forach o DA przynajmniej 40. Założyłem w końcu 2 beka, ponieważ niektóre fora mają zamkniętą rejestrację albo admin musi zaakceptować rejestracje. Więc lipa Sad
- Założyłem profil na Instagramie, Pintereście oraz Twitter'rze

Kolejny post jutro.

Jeżeli zrobiłem coś źle albo masz dla mnie jakąś poradę, to napisz Smile

Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - Vasaki - 17-02-2018 08:04

Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu.

Nauczyć się pozycjonowania i zacząć zarabiać na swoich stronach - Vasaki - 25-02-2018 10:37

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.