Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Direct Answers - sprawniejsze wyszukiwanie informacji - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398)
+--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341)
+--- Wątek: Direct Answers - sprawniejsze wyszukiwanie informacji (/Temat-Direct-Answers-sprawniejsze-wyszukiwanie-informacji-141141)

Direct Answers - sprawniejsze wyszukiwanie informacji - MaLiN - 02-12-2016 17:38

Ostatnio na kilku frazach w google widziałem takie coś

[Obrazek: blog_seo2_tresc.png]

Direct Answers

Cytat:Jego działanie może wydawać się proste, jednak wprowadza on ogromne zmiany w procesie wyszukiwania informacji. Internauta, po wpisaniu stosownego zapytania (przykładem niech będzie to dotyczące sposobu przygotowania konkretnej potrawy), otrzymuje odpowiedź, która jest wyświetlana bezpośrednio w wynikach wyszukiwania. Dzięki temu nie musimy wcale "wchodzić" do odpowiednich stron - wszystko podane mamy jak na talerzu.

Bez wątpienia jest to bardzo wygodne rozwiązanie, które zdecydowanie skróci czas potrzebny nam do znalezienie odpowiedzi na nasze pytania. Na przykład po wpisaniu w wyszukiwarkę Google "ile czasu gotuje się jajka" dostajemy od razu odpowiedź na nasze pytanie, bez konieczności wchodzenia na znalezione strony.

Z tego co doczytałem, to w Polsce mało spotykane, ale na anglojęzycznych już jest sporo tego. Ciekaw jestem, czy będą się wyświetlać tak pierwsze z pozycji strony, czy bardziej te na których będą przydatniejsze treści Idea

RE: Direct Answers - sprawniejsze wyszukiwanie informacji - seozgred - 05-12-2016 21:44

W Polsce jest już tego cała masa - wpisz sobie np "co to jest ...." w miejsce kropek jakas nazwa np cot o jest seo, co to jest nadciśnienie.

Wszelkie tego typu zapytania bazują na Koliberze i wrzucają direct boxa ...

poczytaj: https://www.senuto.com/rewolucja-w-google/