![]() |
do kosza - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: do kosza (/Temat-do-kosza-140311) |
do kosza - adik7276 - 10-11-2016 00:00 Witam Sprawa przedstawa się następująco: Admin jednej grupy na facebooku ukradł zdjęcia mojego autorstwa i umieścił jej na swojej grupie z opisem słowo w słowo skopiowanym z mojej strony (nawet ten sam błąd ortograficzny skopiował). Nie pytam tu o kwestie prawne, mam zdjęcie źródłowe więc mogę udowodnić że jestem jego autorem bez najmniejszego problemu i w ostateczności skorzystam z innych środków.. Ale... Chodzi mi bardziej o to żeby nie robić zbyt wielkiego szumu i kłopotu. Czy jest jakaś opcja żeby mu zablokowali konto, skasowali grupę przykładowo po kilkuset zgłoszeniach tej grupy? Pytam realnie, a nie tylko czy może się tak stać. Jestem w stanie nawet zapłacić jeżeli okaże się że jest jakaś opcja która zaszkodzi gnojowi ![]() Nie jestem mściwy, ale nie lubie skurwysyństwa. Jakieś pomysły jak uwalić tego złodzieja? Za każdą pomoc leci reput. RE: grupa facebook - kradzież zdjęć - piotrgk4 - 10-11-2016 00:16 Tak szczerze to sami kiedyś tworzyliśmy własny kontent i z mojego doświadczenia wynika że raczej nic nie da zrobić. Jak się nie mylę to jest mały kruczek w facebooku że wrzucając zdjęcie jako publiczny to pozwalasz na obrót tego obrazka w obrębie facebooka. Jak się nie mylę to też jest jakaś informacja o zrzekaniu się praw ale jak mówiłem musisz dokładnie przeaanalizować regulamin i zgłosić to do facebooka (powodzenia...) Sam przedstawiałem dowody na to że jestem twórcą danego obrazka (własne zdjęcie, opis, znaki wodne itp) jednak facebook miał na mnie jednym słowem wyjeb*ne. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. Jeżeli uda Ci się cokolwiek zdziałać to napisz w tym temacie bo sam jestem ciekaw czy jak dalej będę tworzyć własny kontent to czy mogę walczyć o cokolwiek RE: grupa facebook - kradzież zdjęć - marcel_kk - 10-11-2016 11:59 Daj linka do tej grupy i poproś kogo tylko się da o zgłaszanie. Masz duże szanse, że być może ktoś z tego forum odezwie sie na PW aby się dogadać inaczej pozostanie bombardowanie zgłoszeniami. Teraz na fejsie jest nagonka na narodowościowców, jak typ ma jakiekolwiek treści z nimi związane to ma już po grupie. RE: do kosza - adik7276 - 01-02-2017 20:31 do kosza |