Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku (/Temat-Jeden-glosnik-dwa-zrodla-dzwieku-140198) |
Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - Ascoran - 06-11-2016 17:23 Witam! Już tłumaczę o co chodzi: Posiadam jeden zestaw głośników i dwa urządzenia które mają być do niego podłączone. Najłatwiej będzie przedstawić mi to na obrazku: https://scr.hu/YXlZaN Zależy mi na "przełączniku" którym mógłbym przełączać źródło dźwięku (albo z głośników leci dźwięk z PC1 albo z PC2 (nie z dwóch naraz). Myślę że wystarczająco dobrze to opisałem. Jak ktoś ma propozycje gdzie takie coś znaleźć to zapraszam do dyskusji! Przeszukałem już całe allegro i nic nie znalazłem W internecie jest parę podobnych wątków, ale niestety żaden mi nie pomógł. Za każdą pomoc daję repucik RE: Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - Czaq - 06-11-2016 21:40 Rozumiem, ze ma to wyglądać na zasadzie wychodzenia dźwięku z jego źródła na glosnik(lub monitor czy cokolwiek) PC1 lub PC2? Czy nie mógłbys po prostu zastosowac przelacznika miedzy nimi? I wtedy wybierać z danego punktu gdzie ma przeplynac dźwięk? RE: Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - Ascoran - 06-11-2016 22:26 Dokładnie tak. Aczkolwiek poszukuje czegoś gotowego bo nie chce się bawić w lutowanie (w ogóle nie wiem czy to by działało?). Widziałem już kilka przejściówek dzięki którym można podłączyć do jednego głośnika do 3 urządzeń, ale tutaj pojawia się problem bo po zastosowaniu takiej przejściówki dźwięki jednocześnie płynie ze wszystkich (a mi zależy żebym mógł przełączać żeby w jednym czasie leciał dźwięk tylko z jednego urządzenia). RE: Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - Czaq - 06-11-2016 22:41 Ascoran, tutaj lutowania/wkrecenia wylacznika to minuta roboty. Kabel wychodzący z Twojego zrodla dźwięku po prostu w danym momencie przecinasz i podlaczasz 2 styki i dalej wychodzisz na pc1 i z kolejnego na pc2. Inaczej szczerze mówiąc nie wiem czy cos zadziala bez lutowania/skrecania obwodu. To 5minutek roboty. Nie trzeba mieć nawet lutownicy RE: Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - Ascoran - 06-11-2016 23:01 Skoro mówisz że to może się udać, to czemu nie. Jakiś konkretny przełącznik by musiał to być czy pierwszy lepszy pstryczek? Jakość audio mocno ucierpi? RE: Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - kvba - 06-11-2016 23:08 Z takimi sprawami to polecam na grupe Bejcowników na Facebooku, oni lubią takie rzeczy i znają się na pewno lepiej od forumowiczów zarabiam. RE: Jeden głośnik -> dwa źródła dźwięku - vojtec - 07-11-2016 06:10 Bez lutowania to polecam kupić dwie wtyczki typu "jack 3,5mm" oraz jedno gniazdo. Wtyczki instalujesz na kablach ze źródła dźwięku, gniazdo na głośnikach i już. Zamiast "pstrykać" w przełącznik przepinasz tylko wtyki - efekt ten sam. |