![]() |
Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Informatyka (/Forum-Informatyka-121) +---- Wątek: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 (/Temat-Odzyskanie-zdjec-z-telefonu-samsung-AC4-139991) Strony: 1 2 |
Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - radek0389 - 31-10-2016 20:20 Witajcie, mam taki problem, żona na telefonie miała wiele zdjęć związanych z urodzeniem naszej córki. Dziś zauważyła, że z ponad 100 zdjęć z ostatnich 4 miesięcy większości nie ma, są tylko kilkanaście fotek z ostatnich 2 dni. Twierdzi że ich na pewno nie usunęła ( ![]() Nie wiem teraz czy te zdjęcia zostały usunięte w jakiś sposób czy zostały uszkodzone i nie można ich odczytać z poziomu telefonu. Podpowiecie może jakim programem mogę przywrócić zdjęcia lub też na tyle przeskanować cały telefon żeby ściągnąć na komputer uszkodzone zdjęcia i ewentualnie spróbować je naprawić? Na tą chwilę oczywiście zakazałem jej robienie jakichkolwiek nowych zdjęć, aby nie nadpisywać w pamięci tych straconych. RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - FAPERNEST - 31-10-2016 20:51 Daj babie samochód a pierwsze gdzie pojedzie to do blacharza, jak widać z telefonem też nie jest tak łatwo. ![]() RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - Prizmo* - 01-11-2016 01:03 Ściąg DMDE i spróbuj za jego pomocą odzyskać utracone zdjęcia ![]() RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - radek0389 - 01-11-2016 09:10 Zdjęcia przechowywane były w pamięci telefonu. RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - ripruski - 01-11-2016 09:29 z mojego doświadczenia ( a jest ono małe ) ZAWSZE zapisuj zdjecia na karte ( pamięć masowa ) z niej masz wiekszy % ze odzyskasz pliki nawet po wielokrotnym formatowaniu ( ale nie po wymazywaniu wolnej przestrzeni ) odpadaja programy androidowskie (.apk) standardowe aplikacja sa spakowane wraz z reklamami , są słabe znajdzie ci pare zdjeć ALE to już nie będzie to samo co oryginał tylko CACHE ( KESZ ) Przyklad : Oryginał jpg. 1 mb , obraz po odzyskaniu 16 kb. i wielkosc takiego obrazu to 240x240 ![]() Inne aplikacje wymagaja Root'a na telefonie + inne rzeczy by głebiej kopać w odzyskiwaniu. Probuj wyłącznie programami z Windowsa lub linuxa. RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - djram - 01-11-2016 09:56 Po pierwsze zrób kopie zapasową telefonu. Następnie spróbuj zsynchronizować zdjęcia z dyskiem google. Z tego co piszesz telefon ma problemy z emmc. Nie wiem z jakiego miasta jesteś ale Z3X BOX + Jtag + dobry spec naprawi to RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - DzejkobPL - 01-11-2016 11:01 Pamiętaj, że z każdą czynnością na telefonie szansa na odzyskanie danych maleje (nadpisuje się pamięć, zdjęć nadpisanych nie odzyskasz). RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - mateusz68 - 01-11-2016 11:09 (01-11-2016 09:29)Ни х себе! napisał(a): z mojego doświadczenia ( a jest ono małe )A czy przypadkiem formatowanie to nie nadpisywanie zerami? Nadpisanych danych nie odzyskasz. Najlepiej nie rób nic z telefonem bo pogorszysz sprawę. Oddaj specjalistom, a będziesz pewny że odzyskają. RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - DzejkobPL - 01-11-2016 13:16 Formatowanie całkowite owszem. Wtedy dane baju baj. Jeśli nastąpiło tzw Szybkie formatowanie to w większości przypadków pliki fizycznie nie są nadpisane. RE: Odzyskanie zdjęć z telefonu - samsung AC4 - fercypia - 01-11-2016 13:34 zanim cokolwiek zrobisz, zrob kopię ![]() |