![]() |
Niechęć do zarabiania - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Niechęć do zarabiania (/Temat-Niechec-do-zarabiania-139548) |
Niechęć do zarabiania - DzikiJoe - 19-10-2016 22:15 Chciałbym podzielić się moimi wrażeniami jako nowego użytkownika tego forum. Generalnie ludzie chcą zarabiać a ja natomiast chciałbym dać zarobić. Zarejestrowałem się tutaj głownie aby nabywać konta FB. Potrzebuję jednak trochę nietypowych kont, bo ani nie potrzebuje w nich grup ani nadmiaru znajomych. Niestety z uwagi na małą ilość postów nie mogłem dać ogłoszenia w dziale ze zleceniami. Zacząłem więc szukać wśród ogłoszeń "wykonam". Potrzebowałem na początek człowieka który mi moje posiadane konta pouzupełnia, doda zdjęcia profilowe i w tle, trochę postów aby konta dobrze się prezentowały. Znalazłem chętnego który zgodził się wykonać te prace za 100zł za uzupełnienie 10-ciu kont lub 200zł za uzupełnienie 30-stu kont. Niestety praca nie szła do przodu. W końcu po miesiącu się wycofał. Bo nie miał czasu. ![]() Znalazłem kolejnego który kazał pisać na GG, niestety sensownego odzewu z jego strony się nie doczekałem. Kazał pisać na GG którego chyba nie używa. ![]() Kolejny zaczepiony ochotnik stwierdził że za 200zł miesięcznie ( nastawiam sie na stałą współprace bo kont potrzebuje cały czas ) 20 kont nie założy i nie uzupełni bo to masa roboty. Przy czym sam oferuje konta zweryfikowane + email + zdjecie + uzupełnienie profilu za złotych 3. ![]() Podsumowując to chyba znów trafiłem na milionerów. Nie mam do opisanych anonimowo panów absolutnie żadnych pretensji ale skłania mnie ta opisana sytuacja do podzielenia się moimi spostrzeżeniami z tymi z was którzy naprawdę chcą zarabiać. Jeżeli chcesz zarabiać od razu miliony, najchętniej nic nie robiąc, to szanse na to mój drogi są - nie oszukujmy się - niewielkie. Aby zarobić trzeba się trochę narobić. Moje doświadczenie życiowe pokazuje że warto zaczynać od rzeczy małych i powoli dochodzić do rzeczy dużych. Zamiast nic nie robiąc czekać na złoty strzał i szejka z Emiratów, który akurat nie ma nic innego do roboty tylko zaoferować właśnie tobie interes życia, bez twojego oczywiście żadnego wkładu. Jak natomiast zarabiać nie chcesz to przynajmniej nie zawracaj głowy. RE: Niechęć do zarabiania - war43 - 19-10-2016 22:22 W zasadzie ostatnio przymierzałem się do zakładania kont na Facebooku, a następnie ich sprzedaży. Na koncie miało się znajdować: *20 zdjęć pobranych z Instagrama (Tak, żeby się nie pokazywały po wyszukaniu zdjęcia w google) *10 udostępnień z AddMeFast *10 zwykłych postów tekstowych (opcjonalnie) *Widoczność znajomych/obserwujących/obserwowanych "tylko ja" Oczywiście każdy post miałby zmienioną datę, do 2-3 lat wstecz, aby konto wyglądało jak najbardziej realnie. Nie miałem jednak pojęcia na ile mógłbym takie konta wycenić, ani czy znalazłbym na nie kupców. ![]() RE: Niechęć do zarabiania - DzikiJoe - 20-10-2016 17:41 Znalazłbyś ![]() RE: Niechęć do zarabiania - war43 - 20-10-2016 17:43 No właśnie wrzuciłem dzisiaj jedno takowe na licytację, zobaczymy jak to będzie wyglądało ![]() RE: Niechęć do zarabiania - mahuzz - 20-10-2016 17:44 Ma to wzięcie, mój temat sprzed kilku miesięcy już niby nie aktualny, a ludzie dalej chcą konta kupować, nawet puste ![]() RE: Niechęć do zarabiania - Marcin0292 - 20-10-2016 18:46 Ludzie myślą ze skoro można zarobić przez internet to wystarczy nic nie robić i czekać na wyniki, owszem można, jeśli kogoś pociesza 0 na koncie. RE: Niechęć do zarabiania - war43 - 20-10-2016 19:50 @[mahuzz] Puste konta mają wzięcie, bo są tanie. Te dobrze przygotowane są droższe oraz nie powinny być przeznaczone do typowego spamu, więc i mniej ludzi chce je kupować. Przygotowanie takiego konta zajmuje mi około 20 minut, przy założeniu, że posiadam już paczkę zdjęć - więc raczej na dłuższą metę nie chciałbym ich sprzedawać poniżej 6zł, ze względu na to, że praca - mimo, że łatwa - jest dość żmudna. W licytacji niestety zerowe zainteresowanie podbijaniem ceny, mimo, że minimalna to 2zł. Choć może niebawem spróbuję na zagramanicznym rynku. ![]() RE: Niechęć do zarabiania - mahuzz - 20-10-2016 19:51 @[war43] Święte słowa. Amen. powodzenia ![]() RE: Niechęć do zarabiania - Bartezx1997 - 20-10-2016 19:59 Myślę, że trafiłeś na niewłaściwe osoby, które to siedzą, czytają, pytają wszystkich o nisze a de facto nic nie działają. Brak działania = brak efektów (19-10-2016 22:15)DzikiJoe napisał(a): Moje doświadczenie życiowe pokazuje że warto zaczynać od rzeczy małych i powoli dochodzić do rzeczy dużych. Ciekawe wnioski, ale z tym się akurat nie zgodzę @up Rzeczy małe? Buxy, klikanie reklam? Moim zdaniem to bez sensu, chyba, że ktoś wyklikane pieniążki potrzebuje na serwer/domenę itp. Zawsze pozostaje to jednak wymiana czasu na (niewielkie) pieniądze. Lepiej się zająć czymś porządnym jak własna strona + monetyzacja (np. CPA), a wtedy $$$ rośnie wraz z naszym doświadczeniem i umiejętnościami + jest to jako tako pasyw. RE: Niechęć do zarabiania - Gratsy - 20-10-2016 21:13 @Dziki Joe... nie ma tu nic do pisania. Czy ty w ogóle ogarniasz to co piszesz? A więc Tak, napisałeś, ze szukasz ludzi w dziale "wykonam", a nie sprzedam, czyli KONTA są wykonywane od ręki, a myślisz ze 10 postów wystawionych wczoraj, a KONTA kupione dzisiaj coś zmieni od tych kont bez postów? Szukaj w dziale "sprzedam", jeśli takich kont potrzebujesz. Czytanie ze zrozumieniem Pozdro |