Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Wordpress (/Forum-Wordpress-360) +--- Wątek: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] (/Temat-Skrypt-pod-Wordpress-php-mysql-139106) Strony: 1 2 |
Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - neobanan - 08-10-2016 13:59 (jak offtop to sori, ale chyba dobrze trafiłem ) Znajdzie się jakiś magilk od php/mysql i wytłumaczy mi pewną rzecz? Chodzi o to że mam pewną stronkę i potrzebuje zrobić coś takiego żeby użytkownik widział to tylko raz. Przykład: (posłużę się tutaj uniwersalną walutą jaką są ziemniaki ) Ziomek sobie klika w button i odpala mu się oferta lub content locker. Kiedy wszystko jest spoko to zostaje przekierowany do strony /wygrałeś_ziemniaka i tam raczy się pysznymi frytkami. Problem leży w tym że jak wejdzie na strone /wygrałeś_ziemniaka bez oferty to i tak go dostanie, a chcę to w jakiś sposób zablokować. Kombinowałem z jakimiś wtyczkami do Wordpressa ale jakoś nie daję rady. Znajdzie się jakaś dobra dusza co pomoże? RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - surfer0700 - 08-10-2016 14:03 Ten problem możesz rozwiązać na kilka sposobów, moim zdaniem najprostszy to: Przekazując kilka zmiennych za pomocą POST. Wtedy skrypt który odpowiada za stronę /wygrałeś_ziemniaka sprawdza czy POST nie jest pusty, jeżeli jest to przekierowuje na stronę główną albo gdzie tam sobie zachcesz, a jeżeli POST istnieje i zgadza się z wartościami które określisz to normalnie wyświetli stronę wygrałeś_ziemniaka. RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - neobanan - 08-10-2016 14:09 Korzystam z cpagrip i tam jest takie cuś jak postback. Problem jest taki że już mam prawie cały napisany skrypt strony no ale tej magii nie ogarniam. Wytłumaczysz konkretniej na jakiej zasadzie to działa i jak mogę połączyć content lockera / offer wall / cokolwiek z postbackiem tak aby wszystko grało i tańczyło 5 dni bez muzyki? RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - imanust - 08-10-2016 14:11 Napisz PW postaram się pomóc RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - RoyMaster - 08-10-2016 14:13 Ewentualnie możesz if'em sprawdzić z jakiej strony było przekierowanie. Jeżeli przekierowanie nie było ze strony gdzie wypełniasz formularz to użytkownik zostaje przeniesiony na stronę główną. RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - neobanan - 08-10-2016 14:16 Wolałbym żeby to był jednak ten postback. Jak ktoś zmieni referera to może dostać kilka ziemniaków naraz, a to by zabolało moje ziemniaczane serduszko RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - imanust - 08-10-2016 14:59 Wrzucam to co autor tematu dostał na PW, może komuś się przyda. plik ziemniak_postback.php Kod PHP: <?php plik odbierz_ziemniaka.php Kod PHP: <?PHP RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - neobanan - 08-10-2016 21:09 trybun, wielkie dzieki za pomoc ale nadal tego nie ogarniam /sadpanda nie umiem połączyć akurat wordpressa, cpagrip i posta w taki sposob zeby to wszystko działało RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - Marcin0292 - 09-10-2016 13:18 To podaj swój obecny kod RE: Skrypt pod Wordpress [php/mysql] - neobanan - 09-10-2016 14:21 Skoro nie rozumiem tego i nie wiem na jakiej zasadzie to działa, to skąd mogę mieć jakikolwiek kod? |